Οργή και αγανάκτηση για τα σβηστά καζαναριά

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΑΦΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ -ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2018 22:20

Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες διήμεροι αμπελουργοί αμβυκούχοι, οι οποίοι περιμένουν μέρα με τη μέρα να αποστάξουν τα στέμφυλά τους και να παράξουν το τσίπουρο που τους αναλογεί στο πλαίσιο διήμερων όπως κάθε χρόνο μέχρι και πέρυσι.

Οι διήμεροι νιώθουν μετά από τις φιλότιμες προσπάθειες τόσο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, όσο και του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση να εμπαίζονται από διάφορες υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων με αποτέλεσμα τα στέμφυλα με τα κάποια υπολείμματα κρασιού, οινολάσπες κ.λπ. να παραμένουν ακόμα αποθηκευμένα στις στέρνες.

Την περασμένη εβδομάδα δόθηκε το πράσινο φως ώστε οι διήμεροι να βράσουν όπως πέρυσι, αλλά ελάχιστοι πρόλαβαν να βγάλουν τις σχετικές άδειες, με αποτέλεσμα μετά τη νέα εγκύκλιο τα πράγματα να παραμείνουν στάσιμα χωρίς να διαφαίνεται άμεσα λύση.

Οι εκατοντάδες διήμεροι βρίσκονται σε απόγνωση και δηλώνουν ότι «βαρέθηκαν να περιμένουν λύση, αφού σε θεσσαλικό επίπεδο περιοχές ήταν να αρχίσουν την απόσταξη από την 1η Οκτωβρίου ενώ στην περιοχή του Τυρνάβου από τις 15 Οκτωβρίου». Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν από τους Δήμους αλλά και τους συλλόγους αμβυκούχων και αγροτικούς συλλόγους και συνεταιρισμούς να πάρουν την κατάσταση άμεσα στα χέρια τους και να κάνουν οργανωμένη κάθοδο στην Αθήνα σε συνεργασία με αμβυκούχους άλλων περιοχών, ώστε να πιεστεί η κεντρική εξουσία και να δώσει οριστικά πολιτική λύση για φέτος ώστε τα καζάνια να αποσφραγιστούν και να γίνει η απόσταξη του τσίπουρου.

Χθες αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι υπήρξε θετική εξέλιξη από την πλευρά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εκείνο που μένει είναι να προωθηθεί αυτή η θετική εξέλιξη και στο Υπουργείο Οικονομικών ώστε οι διήμεροι αμβυκούχοι, τουλάχιστον για φέτος, να βράσουν τα τσίπουρα όπως ήταν με το περσινό καθεστώς. Μέχρι αργά χθες το βράδυ ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης είχε συνεχείς επαφές με στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες τόσο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και κυβερνητικούς παράγοντες χωρίς ωστόσο συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Από την άλλη πλευρά τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου Διήμερων Αμπελουργών κ. Λάσκος Β. Μανδηλάς όσο και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Στέλιος Τσικριτσής κρατούσαν μέχρι και χθες στάση αναμονής που ελπίζουν οι πολυήμερες παρεμβάσεις και κινήσεις του δημάρχου Τυρνάβου να φέρουν το τελικό και το θετικό αποτέλεσμα.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass