Ακόμη να αποζημιωθούν για ζημιές από χαλάζι

* ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2018 22:00

Να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία παράδοσης στον ΕΛΓΑ των πορισμάτων για τις ζημιές που υπέστησαν σε δενδροκομικά προϊόντα, οι παραγωγοί σε Ανάβρα, Γερακάρι, Πρινιά και Αετόλοφο, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης και του χαλαζιού, την Άνοιξη του 2018, με αποτέλεσμα να μην έχουν ακόμη αποζημιωθεί οι παραγωγοί απαίτησαν, στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ανάβρας και Γερακαρίου.

Από την πλευρά του, ο ΕΛΓΑ απάντησε ότι θα εξετάσει το αίτημα, ενώ οι παραγωγοί δήλωσαν αποφασισμένοι πως αν μέχρι τις 15 Γενάρη δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα, θα προχωρήσουν σε κατάληψη του ΕΛΓΑ.

Υπενθυμίζεται πως οι αγρότες της περιοχής είχαν επισκεφθεί πριν από δύο εβδομάδες τον ΕΛΓΑ και είχαν πάρει διαβεβαιώσεις ότι σύντομα θα γνώριζαν το μέγεθος της ζημιάς που έχει καταγραφεί από τους γεωπόνους του Οργανισμού.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας υποστήριξε ότι «η κατάσταση με τον ΕΛΓΑ είναι απογοητευτική και πως πρέπει επιτέλους να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ. Αυτή τη στιγμή ο ΕΛΓΑ λειτουργεί με χρήματα των αγροτών, οι οποίοι δεν αποζημιώνονται για τις ζημιές που έχουν υποστεί».

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1