Η ελληνική μελισσοκομία στέκεται όρθια

* Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΣΕ ΒΑΣ. ΝΤΟΥΡΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2018 15:25

«Η ελληνική μελισσοκομία στέκεται όρθια κι ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Περάσαμε δύσκολα χρόνια αλλά πλέον βλέπουμε μια νέα νοοτροπία στην ηγεσία του Υπουργείου, ιδιαίτερα στη νέα υφυπουργό κ. Τελιγιορίδου αρμόδια για τη μελισσοκομία, κι ελπίζουμε η συνεργασία μας να αποφέρει καρπούς. Επίσης για πρώτη φορά από την ίδρυση της ΟΜΣΕ, ο πρόεδρός της έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Αυτά υποστήριξε, μιλώντας από το βήμα του Φεστιβάλ Μελιού στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκόμων Συλλόγων Ελλάδας Βασίλης Ντούρας, αποδίδοντας την αισιόδοξη αυτή προοπτική σε τρεις λόγους:

«Ο πρώτος είναι η οργάνωση του κλάδου. Η δυναμική εκπροσώπησή του εντός κι εκτός Ελλάδας και η πάγια θέση του για συνεργασία με την πολιτεία και τους θεσμούς. Ο δεύτερος είναι η μεγάλη μας επιτυχία να ξεχωρίσουμε τα ελληνικά μέλια, η υποχρεωτική αναγραφή της χώρας συγκομιδής του μελιού στην ετικέτα, κάτι που μας προστάτεψε σε μεγάλο βαθμό από τον αθέμιτο ανταγωνισμό με φθηνά εισαγόμενα μέλια. Μέλια που σημειωτέον, καμιά σχέση δεν έχουν με το ποιοτικό, μοναδικό στον κόσμο ελληνικό μέλι. Αυτός είναι κι ο τρίτος λόγος: Η ποιότητα των προϊόντων μας - σε συνδυασμό με τη δική μας δημιουργικότητα και καινοτόμα διάθεση»

Καταλήγοντας ο κ. Ντούρας υποστήριξε πως «το φεστιβάλ φιλοξενεί σημαντικούς ομιλητές με σκοπό να τεκμηριώσουν την αξία των προϊόντων της μέλισσας στη διατροφή και την υγεία του ανθρώπου. Να τεκμηριώσουν τη σημασία της μέλισσας για την επισιτιστική μας επάρκεια και τη διατήρηση του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας».

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλο είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Β. Ντούρας, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Μελιού, κ. Α. Κολλιόπουλος και ο δημοσιογράφος Δ. Μποτώνης. Η συνάντηση έγινε με αφορμή το 10ο Φεστιβάλ Μελιού στο ΣΕΦ (7-8 και 9 Δεκεμβρίου). Ο κ. Ντούρας, ανέλυσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προσπάθεια των Ελλήνων παραγωγών μελιού, να παράξουν το προϊόν τους μέσα σε ένα "εχθρικό" περιβάλλον και ταυτόχρονα να προσφέρουν στην ελληνική οικονομία. Ο κ. Ντούρας ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για το ενδιαφέρον του να ενημερωθεί για τις προοπτικές της παραγωγής μελιού στον πρωτογενή τομέα, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν. Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και τα προβλήματα που ξεκινούν από την παραγωγή και φθάνουν μέχρι την πώληση και την κατανάλωση των προϊόντων μελιού και δεσμεύτηκε να παρέμβει με τον θεσμικό του ρόλο για να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα του κλάδου και να διορθωθούν οι όποιες αδικίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass