Ραντεβού στα μπλόκα δίνουν οι αγρότες

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2018 22:02
Ο κ. Ι. Κουκούτσης Ο κ. Ι. Κουκούτσης

«Δεν αντέχουμε άλλο, έχουν ληστέψει τον κόπο, τον μόχθο και τον ιδρώτα μας», τονίζουν οι αγρότες κάνοντας πρόβα για τα μπλόκα που θα ακολουθήσουν τον ερχόμενο Ιανουάριο σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Η πρεμιέρα έγινε χθες με τους αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και με την κινητοποίηση να περιλαμβάνει παράσταση διαμαρτυρίας με τρακτέρ στον κόμβο Πλατυκάμπου.

Οι αγρότες εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις. «Βγήκαμε στον δρόμο για να διαμαρτυρηθούμε μετά και τη συνάντηση που είχαμε στην Αθήνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη μιας και δεν πήραμε καμιά απάντηση μετά τα αιτήματα που του καταθέσαμε. Η κίνησή μας είναι προειδοποιητική για να σκύψουν πάνω από τα προβλήματά μας», σημειώνει σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και αντιδήμαρχος Κιλελέρ Γιάννης Κουκούτσης.

Οι αγρότες στο πλαίσιο των αιτημάτων θέτουν το θέμα με το ακατάσχετο των λογαριασμών διεκδικώντας να ανέλθει και σε εκείνους στα 15.000 ευρώ, όπως προβλέπεται για άλλες κοινωνικές ομάδες, ζητούν και αφορολόγητο στο πετρέλαιο καθώς, «έχει ήδη δοθεί σε αεροπορικές εταιρείες, ξενοδόχους, εφοπλιστές και δεν μπορούμε να συναγωνιστούμε Ευρωπαίους συναδέλφους μας που το αγοράζουν με 0,60 λεπτά και εμείς το αγοράζουμε με 1,40 και 1,50 ευρώ. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να δει τα προβλήματά μας, να στηρίξει τις τιμές των προϊόντων που έχουν καταρρεύσει όπως είναι το βαμβάκι, να εξετάσει προγράμματα όπως είναι αυτό της νιτρορύπανσης και να δώσει άμεσα λύσεις, διαφορετικά θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις», πρόσθεσε.

Αναμένοντας την απάντηση της κυβέρνησης οι αγρότες κρατούν ζεστές τις μηχανές των τρακτέρ τους καθώς αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο οι κινητοποιήσεις να συνεχιστούν τον επόμενο μήνα. «Αν ο διάλογος δεν φέρει αποτέλεσμα τότε θα βγούμε στον δρόμο, άλλο δρόμο δεν έχουμε» ξεκαθαρίζουν, ενώ σχολιάζοντας τη μικρή συμμετοχή στον κόμβο του Πλατυκάμπου ο Γιάννης Κουκούτσης υποστηρίζει ότι «η συμμετοχή δεν είναι ανάλογη των προβλημάτων, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι αλλά ο κόσμος θα βγει και θα συμπαρασταθεί στον αγώνα τον αγροτών».

Οι αγρότες υποστηρίζουν ότι βγήκαν στον δρόμο για ακόμα μια χρονιά για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Αιχμή του δόρατος αποτελούν οι χαμηλές τιμές στο βαμβάκι και το κόστος παραγωγής. «Θεωρούμε ότι είναι υπεκφυγή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης η επίκληση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος και η επόμενη συνάντησή του διότι η πλειοψηφία της Διεπαγγελματικής αποτελείται από εκκοκκιστές βιομήχανους τους οποίους χαϊδεύει τα αυτιά εδώ και καιρό. Για αυτό τον λόγο πιστεύουμε ότι μόνο ο αγώνας θα μας δικαιώσει. Δεν πάει άλλο, δεν αντέχουμε. Έχουν ληστέψει τον κόπο, τον μόχθο και τον ιδρώτα μας, θέλουμε να πάρουμε στα χέρια μας το δίκαιό μας» σημειώνει ο Αλέξανδρος Λαχανάς από τη Γαλήνη, εκπρόσωπος του μπλόκου Πλατυκάμπου.  

Οι αγρότες στον κόμβο του Πλατυκάμπου με τη χθεσινή τους κινητοποίηση δήλωσαν τη δυσαρέσκειά τους και έδωσαν ραντεβού για μετά τις γιορτές.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass