Βαμβάκι: Προπώληση αλλά με προσυμφωνημένη τιμή

ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ- ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΤΙΜΕΣ

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2018 22:18
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης και ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης στη συνάντησή τους χθες με τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης και ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης στη συνάντησή τους χθες με τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος

Απαράδεκτο χαρακτήρισε το φαινόμενο των ανοιχτών τιμών στο βαμβάκι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε χθες με τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος.

«Φέτος συνέβη. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω» είπε σχετικά ο αρμόδιος υπουργός και συμπλήρωσε: «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε και το λέω με κάθε επίγνωση και με όλη την ένταση που μπορεί να ακουστεί για του χρόνου είναι απαράδεκτο να υπάρχει ανοιχτή τιμή». Τόνισε ότι προωθείται η «προπώληση σε προσυμφωνημένη όμως τιμή» σε συνεργασία με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλη Κόκκαλη και αυτό «θα διασφαλίζει τον παραγωγό γιατί θα ξέρει στο τέλος της χρονιάς ποια θα είναι η τιμή. Έτσι ώστε να ξέρει τι θα καλλιεργήσει, πώς θα το καλλιεργήσει, ποιος είναι ο στόχος που έχει προσυμφωνήσει και όταν θα φτάσει στο τέλος δεν θα έχει το άγχος της πώλησης και της τιμής».

Παράλληλα ο κ. Αραχωβίτης υπογράμμισε πως στόχος του υπουργείου είναι να ενισχυθεί η ελληνική βαμβακοκαλλιέργεια και να υπάρξει συνέχεια σε αυτή. Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης υπογράμμισε ότι το «βαμβάκι αποτελεί εθνικό προϊόν» και τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί μεγάλος αγώνας «από το υπουργείο, τη Διεπαγγελματική και οι παραγωγοί γνωρίζουν το έργο που έχει γίνει στο βαμβάκι».

Τόνισε πως από τον «Γενάρη που θα παρουσιαστεί η Εθνική Στρατηγική Βάμβακος θα δοθεί η δυνατότητα στους παραγωγούς να πουλάνε το βαμβάκι τους προτού το παράξουν» κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, θα τους δώσει τη δυνατότητα να πετύχουν καλύτερες τιμές τον Μάρτιο από ό,τι τον Νοέμβριο. Στη συνάντηση, η οποία διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες, συμμετείχε ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Βάμβακος Βασίλης Μάρκου, ο πρόεδρος της Ένωσης Θεσσαλονίκης και μέλος της Διεπαγγελματικής Χρήστος Τσιχήτας, ο γ.γ. της Διεπαγγελματικής Αντώνιος Σιάρκος και ο διευθυντής της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας Στέφανος Νταούκας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass