Μπλόκο στα Τέμπη ετοιμάζουν το Σάββατο οι αγρότες

ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΚΤΕΡ * ΜΕ ΕΡΑΝΟ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ * ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2019 22:01

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους για τη διεκδίκηση και ικανοποίηση των αιτημάτων τους αποφάσισαν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι του πανθεσσαλικού μπλόκου της Νίκαιας Λάρισας σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι.

Αποφάσισαν κινητοποίηση στα Τέμπη το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Φεβρουαρίου, χωρίς να διευκρινίζουν τη διάρκεια της κινητοποίησης. «Όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση της Αστυνομίας, αλλά και από τις διαθέσεις των αγροτών» δήλωσαν στελέχη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» θα γίνει προσπάθεια από την Επιτροπή Μπλόκων να μετακινηθούν περίπου 50 τρακτέρ, εφόσον ο σχεδιασμός είναι για διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα. Σε εξέλιξη βρίσκεται οικονομική εξόρμηση των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων για να καλυφθούν τα έξοδα της μετάβασης των τρακτέρ στην περιοχή των Τεμπών, καθώς μια πρόχειρη εκτίμηση με βάση τα χιλιόμετρα (περίπου 40 με την επιστροφή) υπολογίζει το κόστος στα 15-20 ευρώ ανά τρακτέρ. Απόδειξη της τραγικής οικονομικής κατάστασης, στην οποία βρίσκονται οι αγρότες. Γενικότερα τα καύσιμα και οι μετακινήσεις, όσο περνούν οι μέρες αρχίζουν και απασχολούν ολοένα και περισσότερο τους ξεσηκωμένους αγρότες, οι οποίοι για τον λόγο αυτό αρχίζουν να πιέζουν την Επιτροπή για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, με οριστικό μπλακ άουτ της εθνικής οδού.

Στη χθεσινή συνέλευση η απόφαση να μετακινηθούν στην εθνική οδό, στο ύψος των σηράγγων, τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα και να αποκλείσουν τον δρόμο ελήφθη ομόφωνα, ενώ στο τραπέζι έπεσαν προτάσεις για ταυτόχρονα μπλόκα στον κόμβο Πλατυκάμπου και σε άλλες οδικές αρτηρίες. Παράλληλα οι αγρότες επιμένουν σε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργείων για τα αιτήματά τους.

Η χθεσινή μέρα ήταν δύσκολη για τους παραμένοντες στο μπλόκο αγρότες, καθώς η συνεχής βροχόπτωση δημιούργησε προβλήματα στις παράγκες που διαμένουν και εφόσον το επιτρέψουν σήμερα οι καιρικές συνθήκες, θα υπάρξουν εργασίες αναστήλωσής τους.

ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Σήμερα Πέμπτη, αντιπροσωπεία αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Θάνου, στην οποία θα θέσουν το πρόβλημα της δημιουργίας καρτέλ στο βαμβάκι, με τη μέθοδο των ανοικτών τιμών. Πιο συγκεκριμένα οι κ. Γιάννης Κουκούτσης (αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας-ΕΟΣΝΛ), Τάκης Αδαμόπουλος (αντιπρόεδρος ΕΟΣΝΛ-Φάρσαλα) και Σωτ. Γιαννακός (αντιπρόεδρος ΕΟΑΣΝ Καρδίτσας) έχουν συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που στοιχειοθετούν την κατηγορία περί «καρτέλ» στην αγορά του βαμβακιού.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Οι ισχύουσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων έχουν ως εξής:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη: Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας (χ/θ 348+106 του Π.Α.Θ.Ε.) προς την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης και μέσω της Οδού Βόλου και της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 352+918).

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα: Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Αθήνα θα εκτρέπονται στον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 352+918 του Π.Α.Θ.Ε.) προς την Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Κιλελέρ (χ/θ 331+686 του Π.Α.Θ.Ε.). Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Νίκαιας, θα αναστρέφονται μέσω της Αερογέφυρας και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης και ακολούθως της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου, θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Κιλελέρ (331+686 του Π.Α.Θ.Ε.).

 

Του Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 9-7
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1