Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το 2019 θα είναι η χρονιά του Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών

ΣΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2019 22:20

Περίσσεψαν οι ευχές για μια «καλή και δημιουργική χρονιά», αλλά και τα χαμόγελα για την ανοδική πορεία που καταγράφει ο Συνεταιρισμός σε όλες του τις δράσεις, στη χθεσινή τελετή κοπής της βασιλόπιτας που πραγματοποίησε σε εορταστικό κλίμα ο Συνεταιρισμός Λαρισαίων Αγροτών.

Παρουσία υψηλόβαθμων αγροτικών στελεχών, όπως ήταν ο πρώην γενικός γραμματέας του ΥΠΑΑΤ και υπηρεσιακός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Μελάς, πολλών εκπροσώπων συνεταιρισμών και τοπικών παραγόντων, έγινε η κοπή της βασιλόπιτας, την οποία ευλόγησε ο πατέρας Αθανάσιος από την Αγία Τριάδα και ακολούθησε μικρή δεξίωση στον υπαίθριο χώρο των γραφείων του Συνεταιρισμού, στο Gaea της Φιλιππούπολης.

Καλωσορίζοντας τους φορείς ο πρόεδρος του ΑΣ Λαρισαίων Αγροτών Φώτης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην πλούσια δράση του Συνεταιρισμού, αλλά και στους υψηλούς στόχους που έχει θέσει η διοίκηση για το 2019. Ευχαρίστησε τα μέλη του ΑΣ και των Ομάδων Παραγωγών που λειτουργούν στους κόλπους του Συνεταιρισμού για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στη διοίκηση και μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης του συνεργατισμού απ' όλους, μα πάνω απ’ όλα από την Πολιτεία.

Από την πλευρά του ο Δημ. Μελάς μίλησε για τη νέα ΚΑΠ που ξεκινά και απαιτεί καθαρά δυναμικά συνεταιριστικά σχήματα και υγιείς Ομάδες Παραγωγών, προκειμένου να απορροφήσουν σωστά τα κονδύλια της νέας προγραμματικής περιόδου. «Ας διδαχθούμε από τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος, μη μένοντας όμως σε αυτά και ας συμφωνήσουμε ότι ο πρωτογενής τομέας δεν μπορεί να λειτουργεί ξεκομμένος από τον δευτερογενή ή τριτογενή τομέα. Απαιτείται μια ενιαία πολιτική που θα συνδέει τον παραγωγό με τη μεταποίηση και θα εγγυάται μια αμοιβαία συνεργασία, επ’ ωφελεία και των δύο πλευρών. Έτσι θα αντιμετωπίσουμε τις στρεβλώσεις της αγοράς και τα αγροτικά προϊόντα θα έχουν την τιμή που τους αρμόζουν.

Στην εκδήλωση του ΑΣ Λαρισαίων Αγροτών παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές της ΝΔ Μαξ. Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας, Γ. Κατσιαντώνης, ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, οι αντιπεριφερειάρχες Απ. Μπίλλης, Βασ. Πινακάς, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος, η υποψήφια δήμαρχος Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου, ο υποψήφιος δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανώλης, ο πρώην δήμαρχος Λάρισας Κ. Τζανακούλης, οι υποψήφιες βουλευτίνες της ΝΔ Στ. Μπίζιου, Αθηνά Σιαφαρίκα, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην διοικητής της 1ης Στρατιάς Δημοκρ. Ζερβάκης, ο πρόεδρος της ΝΔ Λάρισας Χρ. Καπετάνος, κ.α.

 

Γ. Ρούστας 

Gallery άρθρου