Εσωτερική διαμάχη στην Τερψιθέα για τη γεώτρηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΝΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΗΣΗ

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2019 15:38

Εσωτερική κόντρα έχει προκύψει στην Τερψιθέα για το ζήτημα της κτηνοτροφικής γεώτρησης πίσω από το ΚΤΕΟ. Αρχικά ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Τερψιθέας Αποστόλης Ζήσης μιλώντας στην «Ε» αντέδρασε για το γεγονός ότι συνεργείο του Δήμου Λαρισαίων θα επισκευάσει τη δημοτική γεώτρηση στη Φαλάνη, ενώ -όπως είπε- στη δική τους περίπτωση κλήθηκαν οι ίδιοι να πληρώσουν την επισκευή.

Χθες όμως ήταν η σειρά του προέδρου της Δημ. Κοινότητας Τερψιθέας κ. Νίκου Μπόνια να τοποθετηθεί επί του θέματος με επιστολή του προς την «Ε». Πιο αναλυτικά ο κ. Μπόνιας αναφέρει τα εξής: «Σχετικά με το θέμα που προσπάθησε να δημιουργήσει ο κτηνοτρόφος της Τερψιθέας Ζήσης Απόστολος και αφορά στην κτηνοτροφική γεώτρηση για την αποκατάσταση της αλήθειας, από τη Δημοτική Κοινότητα Τερψιθέας επισημαίνονται τα εξής:

Η Τοπική αρχή της Κοινότητας Τερψιθέας και κατ’ επέκταση η Δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, από την αρχή της θητείας τους εγκαινίασαν μία συνεργασία με τους κτηνοτρόφους, προσπαθώντας να βοηθήσουν την παραγωγή όσο το δυνατόν περισσότερο. Η κτηνοτροφική γεώτρηση βρίσκεται στα λιβάδια της Κοινότητας Τερψιθέας πίσω από το ΚΤΕΟ και εξυπηρετούνται από αυτή, για να ποτίσουν τα ζώα τους, οι κτηνοτρόφοι που έχουν εκεί τις μονάδες τους.

Έτσι το 2016 μετά από αίτημά τους ότι η γεώτρηση δεν βγάζει πολύ νερό, η Κοινότητα σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ, προχώρησε σε γενική επισκευή του περιστροφικού μηχανισμού (πομόνας) της γεώτρησης. Να σημειωθεί ότι είχε να γίνει συντήρηση από την εγκατάστασή της (περίπου 30 χρόνια).

Παραμονές των Χριστουγέννων του 2017, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Κων/νος Βελ. Ζήσης καθώς και κτηνοτρόφοι, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κοινότητας Τερψιθέας Νικόλαο Μπόνια και του ανέφεραν βλάβη της κεφαλής της πομόνας (ρουλεμάν). Λόγω του επείγοντος της επισκευής της βλάβης και των αργιών των Χριστουγέννων, πρότειναν να επωμιστούν οι ίδιοι το μικρό κόστος. Ο πρόεδρος της Κοινότητας επικοινώνησε με ιδιωτική τεχνική εταιρεία η οποία σε δύο ημέρες επιδιόρθωσε τη βλάβη.

Αρχές Φεβρουαρίου του 2019 ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος επισκέφθηκε τα γραφεία της Κοινότητας και ενημέρωσε ότι υπάρχει βλάβη στις βάνες που διανέμουν το νερό της γεώτρησης. Η Κοινότητα σε συνεργασία με το τμήμα των Η/Μ της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου αποκατέστησαν τη βλάβη.

Όσον αφορά στο θέμα των σκουπιδιών και των μπαζών στον βοσκότοπο, η Κοινότητα σε συνεργασία με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο προβαίνει σε καθαρισμό του χώρου στα σημεία που υποδεικνύουν οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι. Να σημειωθεί ότι τρεις φορές την υπόδειξη των χώρων έκανε ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος.

Τέλος, για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και το πρόβλημα που δημιουργεί στην παροχή ρεύματος και στις άδειες λειτουργίας των μονάδων, τα παράπονα μάλλον πρέπει να στραφούν στην προηγούμενη Τοπική και Δημοτική Αρχή, οι οποίοι χωρίς διαβούλευση και ενημέρωση εφάρμοσαν ένα Γ.Π.Σ που δεν επέτρεπε την κτηνοτροφική δραστηριότητα στα 35.000 στρέμματα της Κοινότητας Τερψιθέας.

Η σημερινή Τοπική και Δημοτική Αρχή στη διαδικασία της Τροποποίησης του Γ.Π.Σ με πνεύμα συνεργασίας, ενημέρωσης και διαβούλευσης, πρότειναν μεταξύ των άλλων και τη δημιουργία δύο κτηνοτροφικών ζωνών, όπου μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κτηνοτρόφων και των κατοίκων της Κοινότητας Τερψιθέας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass