Μείωσε τα αρδευτικά τέλη ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου

Π. ΜΠΑΚΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΥΓΙΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ * ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΩΣ ΑΔΙΚΗ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2019 22:10

Την εποχή που επιβάλλεται στους αγρότες - αρδευτές το περιβαλλοντικό τέλος, ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου μετά από πρόταση της διοίκησης και απόφαση της Γενικής Συνέλευσης μειώνει τα αρδευτικά τέλη για την αρδευτική περίοδο του 2019 κατά 2 ευρώ το στρέμμα.

Η εξέλιξη είναι προϊόν πολύχρονης δουλειάς της διοίκησης η οποία μέσα από συγκεκριμένες αποφάσεις και πολιτικές έφτιαξε έναν υγιή Οργανισμό.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Παντελής Μπακαγιάννης ενημερώνοντας για την παρελθούσα αρδευτική περίοδο, σημείωσε ότι ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου είναι ένας υγιής Οργανισμός που παρά τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στο δίκτυο, από τις πολλές κλοπές και τις ζημιές που προκαλούν διάφοροι, καθώς επίσης και τα επιβαρημένα τιμολόγια της ΔΕΗ καταφέρνει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του χωρίς να χρωστάει πουθενά. Παράλληλα διαθέτει και ένα σοβαρό οικονομικό απόθεμα για τις ανάγκες της νέας αρδευτικής περιόδου η οποία θα ξεκινήσει από τις 15 Απριλίου.

Για τον λόγο αυτό το διοικητικό συμβούλιο πρότεινε στη Γ.Σ. η οποία και αποφάσισε μία μείωση τιμών ως εξής: Δέντρα από 42 σε 40 ευρώ το στρέμμα, μονοκαλλιέργειες (μποστάνια, τριφύλλια κλπ) από 48 σε 45 ευρώ, τα καρούλια από 54 στα 50 ευρώ το στρέμμα και τα αμπέλια 30 ευρώ το στρέμμα.

Επίσης ο κ. Μπακαγιάννης ενημέρωσε τη Γενική Συνέλευση ότι τον περασμένο Αύγουστο στάλθηκε στον Οργανισμό έγγραφο από το Υπουργείο Ανάπτυξης που επιβάλλει στις δηλώσεις ΟΣΔΕ τον Μάιο του 2019 να προσκομίζεται είτε άδεια χρήσης νερού (ιδιωτική) ή όσοι ποτίζουν από τον ΤΟΕΒ βεβαίωση για τα κτήματα που ποτίζουν. Αυτές οι βεβαιώσεις ή οποιεσδήποτε άλλες σύμφωνα με τον σχετικό νόμο δεν θα χορηγούνται σε αγρότες – αρδευτές που οφείλουν αρδευτικά τέλη.

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

Επίσης μια μέρα πριν τη Γενική Συνέλευση δηλαδή την περασμένη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου και ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου παρέλαβε το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος για την επιβολή περιβαλλοντικού τέλους στο νερό 0,0241 το κ.μ. κατανάλωσης, το οποίο αντιστοιχεί περίπου στα 11 ευρώ το στρέμμα στα αμπέλια και 16 ευρώ το στρέμμα στα δενδρώδη. Αυτό το μέτρο μπορεί να ισχύει για επιφανειακά νερά (ΛΑΠ) από το 2021, όπως έγραψε χθες η «Ε» θα εφαρμοστεί και στις κρατικές πομώνες.

Ο κ. Μπακαγιάννης σημείωσε ότι το μέτρο αυτό ισχύει μόνο για τη Θεσσαλία και το επέβαλε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η Γενική Συνέλευση του ΤΟΕΒ Τυρνάβου καταδίκασε την άδικη, όπως τη χαρακτηρίζει, απόφαση του περιβαλλοντικού τέλους, αφού σε άλλες περιφέρειες της χώρας ισχύει άλλο καθεστώς και άλλες αποφάσεις.

Συγκεκριμένα αλλού ένας αγρότης που καταναλώνει 1.000 κ.μ. νερού θα πληρώσει ένα ευρώ χαράτσι για περιβαλλοντικό τέλος – πράσινα ύδατα, ενώ ένας Θεσσαλός στα 1.000 κ.μ. θα πληρώσει 1.120 ευρώ. Γι’ αυτό τον λόγο και ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου συμπαραστέκεται ενεργά στην απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού να καλέσει όλους τους ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ Θεσσαλίας για τον από κοινού αγώνα κατά του συγκεκριμένου τέλους και να ισχύσει η λογική όπως στις άλλες περιφέρειες της χώρας.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass