Με επιτυχία η ημερίδα για τις Ενεργειακές Κοινότητες

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2019 15:52

Η μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτών, μέσω των Ενεργειακών Κοινοτήτων και του Net Metering -Virtual Net Metering, αναλύθηκε σε σχετική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες το μεσημέρι, στην έκθεση Agrothessaly, με διοργανωτές την "ΑγροΕκφραση" τη "Θεσσαλικής Γη" και την "Περιβαλλοντολόγοι Energy".

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν οι Δημήτρης Τσέκερης – Ειδικός σύμβουλος για θέματα ΑΠΕ και Ηλ. Ενέργειας του υπουργού Περιβάλλοντος - Ενέργειας Γ. Σταθάκη και η Φωτεινή Κούρου, ιδιοκτήτρια της εταιρείας «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ Energy», ενώ συντόνιζε ο Χρ. Αθανασιάδης. Στην ημερίδα αναλύθηκε ο νέος θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων, ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν σ’ αυτές, ποια η διαδικασία σύστασης, τα οικονομικά κίνητρα και μέτρα στήριξης που υπάρχουν και γενικότερα τα μεγάλα οφέλη που απορρέουν για την αγροτική παραγωγή. Παράλληλα αναλύθηκε η χρηστικότητα του Net Metering και του Virual Net Metering και κυρίως τα έσοδα αλλά και το μέγεθος της μείωσης του κόστους παραγωγής που αποφέρουν.

Παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Απόστολος Μπίλης, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Νίκος Παυλονάσιος, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι την ημερίδα παρακολούθησαν, πέρα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αγρότες από Ορεστιάδα, Σέρρες και Θεσσαλονίκη.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass