Να καταργηθεί το χαράτσι του ΓΟΕΒ

Τόνισε ο Θαν. Μούσιος κατά την επίσκεψή του στην Agrothessaly

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2019 15:02

Στα περίπτερα της 12ης Agrothessaly περιηγήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Μούσιος. Συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και στελέχη του συνδυασμού του ο κ. Μούσιος συνομίλησε με πλήθος αγροτών για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Ανάμεσα στα άλλα ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο Δήμος Κιλελέρ, ως ο μεγαλύτερος αγροτικός Δήμος της χώρας, οφείλει να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ανακούφιση και την ενδυνάμωση των παραγωγών.

Με την ουσιαστική βελτίωση των αγροτικών υποδομών, τη συστηματική και εμπεριστατωμένη ενημέρωσή τους για τους διαθέσιμους κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, την υποστήριξη των ομάδων παραγωγών και των πρωτοβουλιών πιστοποίησης - τυποποίησης των εξαιρετικών προϊόντων της περιοχής.

« Πολλοί αγρότες είναι εξαιρετικά πιεσμένοι αφού το υψηλό κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων και την υψηλή φορολογία δεν αφήνουν περιθώρια για κέρδος» σημείωσε ο κ. Μούσιος για να προσθέσει:

« Την ίδια ώρα φορείς όπως ο ΓΟΕΒ τους επιβάλλουν τέλη δίχως ουσιαστική ανταπόδοση με αποτέλεσμα δικαίως να αγανακτούν. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει, η υπομονή των αγροτών μας έχει εξαντληθεί. Γι’ αυτό κι εμείς θα αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με στόχο να καταργηθεί το χαράτσι του ΓΟΕΒ έχοντας, είμαι βέβαιος, στο πλευρό μας όλους τους παραγωγούς.

Το ίδιο ισχύει και για το ειδικό περιβαλλοντικό τέλος μέσω ΤΟΕΒ. Πρόκειται για κόστος που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βαρύνει τις τσέπες των ήδη πιεσμένων οικονομικά αγροτών μας. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν προσφέρει το παραμικρό στην ενίσχυση των εκμεταλλεύσεών τους και την ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς μας τομέα.

Χρειάζεται, φυσικά, όλοι όσοι ορίζουν τις τύχες του αγροτικού κόσμου να συνειδητοποιήσουν ότι δίχως πρόσβαση σε φθηνό τραπεζικό δανεισμό , δίχως μείωση των φορολογικών συντελεστών και δίχως άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας δύσκολα θα μπορέσουν να πάρουν ανάσα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1