Αποζημιώσεις για χαλάζι στο Αργυροπούλι

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΠΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ

Δημοσίευση: 11 Απρ 2019 16:16

Την ανάγκη έγκαιρων και δίκαιων αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες οπωροφόρων στο Αργυροπούλι αναδεικνύει με ερώτησή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός μετά την ενημέρωση που είχε από παραγωγούς, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν, κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη.

Στην ερώτησή του επισημαίνει ότι «η χαλαζόπτωση στον Δήμο Τυρνάβου στα πρώιμα στάδια της παραγωγής οπωροφόρων έχει θορυβήσει τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, ο οποίος εύλογα ανησυχεί και εναποθέτει τις ελπίδες του στη γρήγορη ανταπόκριση της Πολιτείας μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας του ΕΛΓΑ.

Οι διαρκείς άστατες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών, τελικά, είχαν σαν αποτέλεσμα τη χαλαζόπτωση στο Αργυροπούλι του Δήμου Τυρνάβου, με αποτέλεσμα ζημιές σε καλλιέργειες οπωροφόρων (ροδάκινα, νεκταρίνια, αχλάδια κ.ά.) στα οποία έχει ολοκληρωθεί η καρπόδεση και βρίσκονται στο ευαίσθητο στάδιο του καρπιδίου.

Οι αγρότες της περιοχής, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στις ήδη αυξημένες υποχρεώσεις τους, εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον ΕΛΓΑ, καθώς η ζημιά στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου δεν τους επιτρέπει να αισιοδοξούν για τη συνέχεια».  

Κατόπιν τούτων, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό «σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, προκειμένου να υπάρξουν έγκαιρες και δίκαιες αποζημιώσεις των αγροτών του Αργυροπουλίου, των οποίων οι δενδρώδεις καλλιέργειες υπέστησαν ζημία από την πρόσφατη χαλαζόπτωση;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass