Με απώλεια παραγωγής οι αμυγδαλιές στο Συκούριο

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ * ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2019 22:16
Ο αντιδήμαρχος Τεμπών κ. Γιάννης Αργυρίου Ο αντιδήμαρχος Τεμπών κ. Γιάννης Αργυρίου

Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες αμυγδαλοπαραγωγοί της ευρύτερης περιοχής Συκουρίου αλλά και του Δήμου Τεμπών γενικότερα. Χθες κλιμάκιο γεωπόνων του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας, μετά από κάλεσμα του αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Νέσσωνος του Δήμου Τεμπών κ. Γιάννης Αργυρίου, επισκέφθηκε καλλιέργειες παραγωγών αμυγδάλου και βερίκοκου στην ευρύτερη περιοχή, με σκοπό να προβεί σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, σχετικά με την απώλεια παραγωγής που παρατηρείται και τη φετινή χρονιά στα συγκεκριμένα προϊόντα.

Τόσο οι παραγωγοί όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αργυρίου, ζήτησαν από τον ΕΛΓΑ να κινητοποιηθεί άμεσα και να εξετάσει ενδελεχώς τους λόγους της απώλειας παραγωγής –ακαρπίας που έχουν υποστεί οι αγρότες αυτών των καλλιεργειών της περιοχής και αυτή τη χρονιά.

Μάλιστα σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, η εικόνα που παρουσιάζουν πολλές καλλιέργειες αμυγδάλου και βερίκοκου στην περιοχή είναι αποθαρρυντική.

Λαμβάνοντας τα μηνύματα των παραγωγών των συγκεκριμένων καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος έστειλε στην αρχή της χρονιάς, σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ, στην οποία και ζητούσε την οικονομική ενίσχυση των παραγωγών.

Καθώς όπως σημείωνε μεταξύ άλλων ο κ. Κολλάτος, οι συγκεκριμένες καλλιέργειες έχουν εξαιρετική δυναμική όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο, ενισχύοντας τον πρωτογενή τομέα και την εθνική οικονομία.

Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή και πάλι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ, όπου θα προβούν σε εκ νέου δειγματοληπτικό έλεγχο και σε άλλες ποικιλίες αμυγδάλου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ ( Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1