Χύμα τσίπουρο: Ναι, αλλά με... ταυτότητα

ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΜΒΥΚΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Δημοσίευση: 17 Απρ 2019 22:06

Θετικά βλέπουν πολλοί αποσταγματοποιοί, διήμεροι αμπελουργοί, παραγωγοί χύμα τσίπουρου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου

την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, με την οποία τους δίνεται η δυνατότητα να διαθέσουν με νόμιμα παραστατικά τα προϊόντα απόσταξης που έχουν, με τη δήλωση των αποθεμάτων τους.

Μάλιστα, προβλέπεται ότι ακόμη κι αν κάποιοι κατέχουν ποσότητες και δεν είναι νόμιμοι αποσταγματοποιοί μπορούν να τις δηλώσουν και να τις διαθέσουν νόμιμα.

Επιπλέον όσοι (τσιπουράδικα, εστιατόρια κ.τ.λ.) έχουν προς διάθεση χύμα προϊόντα, με τη νέα ρύθμιση οφείλουν να έχουν σε ευκρινές σημείο έγγραφο με την ταυτότητα προέλευσης αυτών των προϊόντων.

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Αμβυκούχων Αμπελουργών Στεμφυλοπνεύματος Τσίπουρου Τυρνάβου κ. Αντώνης Τσικριτσής και ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου και π. δήμαρχος κ. Νίκος Μαλάκος, τόνισαν ότι ο Σύλλογος εδώ και πολύ καιρό έχει καταθέσει στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων υπόμνημα με το οποίο ζητούσαν την παράταση της προθεσμίας για την τιμολόγηση του αποστακτικού δικαιώματος, δεδομένου ότι ο νόμος έδινε προθεσμία έως την 18η Μαρτίου 2019, ημερομηνία την οποία και οι παραγωγοί αγνοούσαν αλλά και δεν ήταν δυνατόν να τιμολογηθούν τα δικαιώματα μέχρι εκείνη την ημέρα.

ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΑ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Επίσης θετικά βλέπουν την όλη εξέλιξη με το χύμα τσίπουρο οι επαγγελματίες εστίασης, δηλαδή τα περίφημα τσιπουράδικα του Τυρνάβου, οι ταβέρνες, καφενεία κ.λπ. σε ό,τι αφορά στα καταστήματά τους.

Μιλώντας στην «Ε» ο ιδιοκτήτης κεντρικού τυρναβίτικου καφενείου – τσιπουράδικου κ. Δημήτρης Γκάνης σημείωσε: «Με χαρά μου θα έχω ταμπέλα με την οποία οι πελάτες μου θα ξέρουν ότι πίνουν χύμα τσίπουρο συγκεκριμένου αμβυκούχου». Και ο κ. Γκανής συνεχίζει: «Με την εξέλιξη αυτή όσοι θέλουν εμφιαλωμένο τσίπουρο έχουν επιλογή ετικέτας. Όσοι επιλέγουν χύμα τσίπουρο να ξέρουν τίνος τσίπουρο πίνουν».

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1