Η χαμένη τιμή του αρνιού…

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: ΠΟΥΛΑΜΕ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2019 22:02

«Όσοι καταφέρουν να πουλήσουν στα 5 ευρώ, δηλαδή λίγο κάτω από το κόστος, θα είναι ευχαριστημένοι. Το ζητούμενο τα τελευταία χρόνια με τις πασχαλινές σφαγές των αμνοεριφίων είναι να περιορίσουμε τη χασούρα».

Ενδεικτικά τα λόγια του προέδρου της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Γιάννη Γκουρομπίνου για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην κτηνοτροφία της Θεσσαλίας, η οποία δεν θυμίζει σε τίποτα εποχές του παρελθόντος, όταν οι κτηνοτρόφοι ανέμεναν το Πάσχα για να καλύψουν τα ετήσια έξοδα. Οι σφαγές που έγιναν για το Πάσχα των Καθολικών, κυρίως προς Ιταλία ήταν κατά το ήμισυ ελληνικά και κατά το έτερο ήμισυ ρουμάνικα. Δυστυχώς οι εισαγωγές αμνοεριφίων ήταν και φέτος αυξημένες, καθώς τους εμπόρους τους ενδιαφέρει η ένδειξη της σφαγής να είναι ελληνική. Οι Έλληνες κτηνοτρόφοι πούλησαν τα μεσαία μεγέθους (έως 6-7 κιλά) αμνοερίφια με 4,30 ευρώ/κιλό τα αρνιά και 4,50 ευρώ/κιλό τα κατσίκια, ενώ για το ελληνικό Πάσχα η εκτίμηση είναι ότι η τιμή θα τσιμπήσει 20-40 λεπτά/κιλό.

Σύμφωνα με τον κ. Γκουρομπίνο «οι ελπίδες μας εναπόκεινται πλέον στον Ελληνα καταναλωτή, ο οποίος θα αναζητήσει το εγχώριο αρνί κι όχι το κατεψυγμένο –εισαγόμενο, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία θέλει να στηρίξει την ντόπια παραγωγή και κατανοεί ότι δεν έχει νόημα η περίφημη, ανούσια πολλές φορές συζήτηση για την τιμή του πασχαλινού οβελία…».

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1