Προσλήψεις εποχικών για τον έλεγχο της υγρασίας στο βαμβάκι

ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΑΑΤ * Φ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Δημοσίευση: 24 Απρ 2019 22:10
Ο υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασ. Κόκκαλης με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών κ. Φώτη Παπαδόπουλο. Ο υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασ. Κόκκαλης με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών κ. Φώτη Παπαδόπουλο.

Με τρεις κύριες παρεμβάσεις στην ισχύουσα απόφαση, που είναι η πριμοδότηση της ποιότητας του βαμβακιού, ο ουσιαστικός έλεγχος των ανοικτών τιμών και η εισαγωγή των όρων για την απόδοση του ευρωπαϊκού σήματος (European Cotton Alliance) επιχειρεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και ο αρμόδιος υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης να στηρίξει το εθνικό προϊόν, το βαμβάκι.

Οι αλλαγές που προωθούνται έχουν ως στόχο να φέρουν οφέλη για τους βαμβακοπαραγωγούς που παράγουν ποιοτικό βαμβάκι, βάζοντας στο στόχαστρο την υγρασία, ενώ σε δεύτερο βαθμό επιχειρείται να μπει ένα τέλος στο απαράδεκτο φαινόμενο των ανοικτών τιμών.

Τα παραπάνω γνωστοποιήθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για το Βαμβάκι, παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Κόκκαλη, ενώ θα οριστικοποιηθούν με υπουργική απόφαση. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, εκτός του υφυπουργού κ. Κόκκαλη ο αντιπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας κ. Αναστόπουλος, ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Βάμβακος κ. Μάρκου, ο αντιπρόεδρος κ. Σιάρκος και οι εκπρόσωποι του συνεταιριστικού θεσσαλικού βαμβακιού κ.κ. Φ. Παπαδόπουλος, Γ. Καραΐσκος, Αθ. Καραΐσκος, Απ. Δημητριάδης.

 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης προανήγγειλε προσλήψεις γεωπόνων, οι οποίοι θα παίξουν τον ρόλο του ουδέτερου εκτιμητή της υγρασίας στα φορτία που παραδίδουν οι παραγωγοί στα εκκοκκιστήρια (πληροφορίες κάνουν λόγο για 40 εποχικούς υπαλλήλους οι οποίοι θα παρίστανται σε όλα τα εκκοκκιστήρια), αλλά και αλλαγές στη σύσταση της Διεπαγγελματικής. Μάλιστα για τις αλλαγές αυτές έστειλε και σχετικό υπόμνημα στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, ζητώντας το «πράσινο φως».

Ο Φ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Ομάδας Εργασίας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών Φώτης Παπαδόπουλος χαρακτήρισε τη συζήτηση «εποικοδομητική» και πρόσθεσε: «Με ικανοποίηση είδαμε τις προτάσεις μας, τις οποίες στηρίζει και ο αρμόδιος υφυπουργός Β. Κόκκαλης, να τις αποδέχονται προς επεξεργασία και οι εκκοκκιστές, με έμφαση στη στήριξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του βαμβακιού, όπως είναι η απόδοση, το μήκος της ίνας, τα Micronair και φυσικά η υγρασία. Με ικανοποίηση επίσης ακούσαμε την εξαγγελία του κ. Κόκκαλη για την πρόσληψη συμβασιούχων στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για να προχωρήσει σε αιφνιδιαστικούς επιτόπιους ελέγχους, υπό την καθοδήγηση του Εθνικού Κέντρου Βάμβακος. Έτσι δεν θα υπάρχει καμία καχυποψία στον χώρο. Όλα αυτά θα συζητηθούν εκτενώς στην επόμενη συνεδρίαση της Ομάδας, η οποία όπως συμφωνήσαμε θα γίνει στη Λάρισα, τέλος Μαΐου. Στις προθέσεις μας είναι η επανασύσταση της Διεπαγγελματικής, όπως άλλωστε δεσμεύτηκε και ο κ. Κόκκαλης, με διεύρυνση της Οργάνωσης με Θεσσαλούς συνεταιριστές και φυσικά με τη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass