Δειγματοληψίες επιφανειακών νερών

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΛ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2019 17:05

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ) εδώ και πολλά χρόνια είναι ένας από τους φορείς λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης της ποιότητας και της ποσότητας των υδάτων της χώρας, με ρόλο που αφορά στη δειγματοληψία των επιφανειακών νερών των ποταμών και λιμνών του Υδατικού Διαμερίσματος της Θεσσαλίας.
«Για τον λόγο αυτό» όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της «έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και χρηματοδοτηθεί για την πράξη με τίτλο «Δειγματοληψίες Επιφανειακών Νερών και Προμήθεια εξοπλισμού για την Παρακολούθηση και καταγραφή της κατάστασης των υδάτων του Υ.Δ. Θεσσαλίας» συνολικής δημόσιας δαπάνης 181.725,72 € που την υλοποιεί η Υπηρεσία Περιβάλλοντος.


Η δαπάνη αφορά ενέργειες σχετικές με τον εξοπλισμό για τη διεξαγωγή των δειγματοληψιών καθώς και τις δειγματοληψίες υδάτων ποταμών και λιμνών του Υ.Δ. Θεσσαλίας. Ο εξοπλισμός αναφέρεται στη μετακίνηση, στη λήψη δειγμάτων, στην αποθήκευση και συντήρησή τους και τέλος στην αποστολή αυτών στο Γενικό Χημείο του Κράτους που είναι ο φορέας για τη διενέργεια των αναλύσεων.
Για την ανάγκη κάλυψης των απαιτήσεων για την ομαλή διεξαγωγή της πράξης στο χρονικό πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος, 2018-2023 και ειδικότερα αυτής των μετακινήσεων υλοποιήθηκε πρόσφατα με διαγωνιστική διαδικασία η προμήθεια κατάλληλου οχήματος FORD RANGER 2200 cc 4x4 τύπου pick up για την ασφαλή διεξαγωγή των δειγματοληψιών.
Επίσης πρόσφατα έγινε διαγωνισμός για την προμήθεια του εξοπλισμού που απαιτείται για τη συγκεκριμένη πράξη. Με την υλοποίηση της πράξης αυτής η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. με τα διαπιστευμένα εργαστήριά της συμβάλλει αποτελεσματικά στην προσπάθεια της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων για τη βελτίωση της ποιότητας και επάρκειας των υδατικών πόρων της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass