Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτοψία για τις ζημιές από το χαλάζι στον Πλατύκαμπο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2019 15:10

Τις πληγείσες περιοχές από την έντονη χαλαζόπτωση της 27ης Απριλίου σε χωριά του Δήμου Κιλελέρ, επισκέφθηκαν ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Πρασίνου και Καθαριότητας Χ. Χατζούλης, ο αντιδήμαρχος ΔΕ Πλατυκάμπου Ι. Κουκούτσης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ελευθερίου Ηλ. Αράπης, ο προϊστάμενος Μ. Λιόντος και γεωπόνοι του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Ν. Λάρισας.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν κυρίως καλλιέργειες σε χωριά της Δ.Ε. Πλατυκάμπου. Οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια πρώτη εκτίμηση για τις ζημιές που υπέστησαν από τη χαλαζόπτωση οι καλλιέργειες της περιοχής. Οι παραγωγοί μπορούν να δηλώσουν τις ζημιές που υπέστησαν στους γεωπόνους του Δήμου Κιλελέρ έως την 12η Μαΐου 2019 στο κτίριο του παλαιού δημαρχείου της Νίκαιας προσκομίζοντας τη δήλωση ΟΣΔΕ του 2018 ή τη δήλωση του 2019 εάν την έχουν καταθέσει. Τονίζεται ότι πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας δεν θα δοθεί επιπλέον παράταση. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στους γεωπόνους του Δήμου Κιλελέρ στα τηλέφωνα 2410-921214 και 2410-921330.

Στην αυτοψία των πληγεισών από το χαλάζι περιοχών συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Απ. Μπίλλης, ο περιφερειακό σύμβουλος Κ. Δεσπόπουλος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Π. Καλφούντζος, ο Δ. Δεληγιάννης μέλος του Αγροτικού Συλλόγου πρώην Δήμου Πλατυκάμπου και αγρότες της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα