«Να μην εξαπλωθεί η σφήκα της καστανιάς»

ΣΤΗ ΔΑΟΚ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2019 16:09

Τα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λάρισας και πιο συγκεκριμένα τον προϊστάμενο κ. Π. Καλφούντζο και τον τμηματάρχη Ποιοτικού Ελέγχου και Φυτοπροστασίας κ. Δ. Σταυρίδη επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις προσβολές καστανεώνων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των Δ. Δ. Πυργετού και Αμπελακίων από τη σφήκα της καστανιάς.

Οι υπηρεσιακοί υπάλληλοι της ΔΑΟΚ Λάρισας ενημέρωσαν τον κ. Γ. Μανώλη ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες που αφορούν στην ενημέρωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, τα οποία είναι αρμόδια για την καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς. Επίσης, γνωστοποίησαν στον κ. Γ. Μανώλη ότι ζητήθηκε από τους αρμόδιους φορείς να εντάξουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την ΠΕ Λάρισας στο πρόγραμμα βιολογικής καταπολέμησης της σφήκας της καστανιάς με τη χρήση του παρασιτοειδούς Torymus sinensis, κάτι που όπως τόνισαν έγινε αποδεκτό.

Ο κ. Γ. Μανώλης συζήτησε την πορεία υλοποίησης των απαραίτητων διαδικασιών σχετικά με το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας και ενημερώθηκε ότι οι διαδικασίες βρίσκονται εντός χρονοδιαγράμματος και ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος ψεκασμός, όπως είναι και το επιστημονικά ορθό.

Σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Γ. Μανώλης δήλωσε: «Για ακόμη μία φορά οφείλω να επισημάνω την αγαστή συνεργασία μου με τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους της ΔΑΟΚ Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας στα γεωργικά θέματα που συζητάμε τα τελευταία χρόνια, όπως επίσης θεωρώ χρέος μου να τονίσω το υψηλό επιστημονικό επίπεδό τους. Είναι γνωστή η μεγάλη σημασία που διαδραματίζει η καλλιέργεια του κάστανου στην αγροτική οικονομία του Δ. Τεμπών, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που η καλλιέργεια βρίσκεται σε ανοδική πορεία με τις εξαγωγές που πραγματοποιούνται κυρίως προς την Ιταλία. Όπως και πρόπερσι, όταν εμφανίστηκαν οι πρώτες προσβολές καστανεώνων στην περιοχή των Αμπελακίων, έτσι και φέτος με τις πρόσφατες προσβολές σε καστανεώνες στην περιοχής Πυργετού, ήρθαμε στην αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ζητήσαμε τη συνδρομή της ώστε η σφήκα της καστανιάς να μην εξαπλωθεί περαιτέρω, καθώς είναι γνωστό ότι μπορεί να προκαλέσει σημαντική μείωση στην παραγωγή μέχρι και 60-85%. Η δημοτική μας παράταξη «Νέα Δύναμη» ως μείζονα αντιπολίτευση ήταν πάντα δίπλα στους αγρότες του Δ. Τεμπών και έμπρακτα και χωρίς πολλά λόγια, με τις παρεμβάσεις της προσπαθούσε να αναδείξει τα προβλήματά τους και πίεζε για την επίλυσή τους. Έτσι πράξαμε σήμερα, και έτσι θα πράττουμε πάντα, ως η επόμενη δημοτική αρχή του Δ. Τεμπών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass