Παρέμβαση για καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2019 16:20

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 9 Μαΐου κλιμάκιο γεωπόνων της Υπηρεσίας μας αποτελούμενο από τους Δημήτριο Σταυρίδη, Δρ. Εντομολογίας, τμηματάρχη Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, Αθανάσιο Λιακατά και Αναστασία Σταματοπούλου, υπάλληλοι του ιδίου Τμήματος, σε συνεργασία με γεωπόνους του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δ. Τεμπών πραγματοποίησαν εξαπόλυση του παρασιτοειδούς εντόμου Torymus sinensis, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος της βιολογικής καταπολέμησης της σφήκας της καστανιάς Dryocosmus kuriphilus (Yasumatsu) με τη χρήση του συγκεκριμένου παρασιτοειδούς.

Ειδικότερα, η εξαπόλυση του παρασιτοειδούς εντόμου πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή των Δ.Δ. Πυργετού και Αμπελακίων, όπου πρόσφατα διαπιστώθηκε η παρουσία της σφήκας της καστανιάς.

Η Υπηρεσία μας εφιστά την προσοχή των παραγωγών των ανωτέρω περιοχών, να μην προβούν σε ψεκασμούς με εντομοκτόνα στην καλλιέργεια της καστανιάς έως τα τέλη Ιουνίου/αρχές Ιουλίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η εγκατάσταση του παρασιτοειδούς εντόμου T. sinensis, η οποία είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχή καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς. Επισημαίνουμε στους παραγωγούς ότι η αποφυγή των ψεκασμών με εντομοκτόνα στην καλλιέργεια της καστανιάς τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο (μέχρι τα τέλη Ιουνίου/αρχές Ιουλίου), δεν αφορά μόνο στην τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο, αλλά και κάθε καλλιεργητική περίοδο στο μέλλον. Για περισσότερες πληροφορίες ή στην περίπτωση εντοπισμού ύποπτου δείγματος, οι παραγωγοί μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία μας στα τηλέφωνα 2413-511.119 και 2413-511.157.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1