Μετέωροι οι Αγιώτες αγρότες για τις αποζημιώσεις

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2019 15:28

Τα αιτήματά που αφορούν στην άμεση αποστολή ικανοποιητικού αριθμού εκτιμητών του ΕΛΓΑ προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες (κεράσια, μήλα κτλ) από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις, έθεσαν στον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στη Λάρισα κ. Λιόντο, αντιπροσωπεία της ΕΟΑΣΝΛ και Αγροτικοί Σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγιάς.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΛΓΑ Λάρισας, ο κ. Λιόντος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ «δεσμεύτηκε για ταχύτερη εκτίμηση των ζημιών στην περιοχή από τον ΕΛΓΑ».

Από την πλευρά τους οι Αγιώτες αγρότες υποστήριξαν πως «το θέμα της έντονης καρπόπτωσης που παρατηρείται φέτος σε καλλιέργειες μήλων, αχλαδιών, αμυγδάλων και άλλων δενδρωδών καλλιεργειών που οφείλεται στον παγετό». Όπως αναφέρουν «για μια ακόμη φορά η απάντηση είναι αρνητική με πρόσχημα τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ με συνέπεια η μεγάλη απώλεια παραγωγής να μην καλυφθεί και αποζημιωθεί από τον ΕΛΓΑ, δίνοντας έτσι ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στο εισόδημα των παραγωγών που θα είναι πολύ μειωμένο. Τέλος, απαιτήσαμε την άμεση αποπληρωμή του 30% που είναι το υπόλοιπο των αποζημιώσεων για τις ζημιές στην παραγωγή του 2018. Το αποτέλεσμα ωστόσο είναι ότι ουσιαστική απάντηση και χρονική δέσμευση δεν υπήρξε. Είναι απαράδεκτο να έχει περάσει πάνω από χρόνος από τις περσινές ζημιές και ακόμη να μην έχουν εξοφληθεί οι παραγωγοί τις αποζημιώσεις ενώ έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ. Για μια ακόμη φορά προβάλει επιτακτικά το αίτημα του αγροτικού κινήματος για άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ προς όφελος των αγροτών και κτηνοτρόφων, να ασφαλίζεται και αποζημιώνεται η παραγωγή και το κεφάλαιο απ’ όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100% και χωρίς καμιά επιπλέον επιβάρυνση των ήδη πανάκριβων ασφαλίστρων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

AYTOKINHTODROMOS AIGAIOY
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ΜΙΚΕΛ
Μείνε μαζί μας
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
CHIPITA
ASKLHPIEIO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1