Ενημερώθηκαν για τη χρήση των drones στη γεωργία

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΘΙΑΓΕ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2019 22:09

Οι νέες εξελίξεις και οι δυνατότητες των αισθητήρων και των άλλων μέσων που χρησιμοποιούν τα μη επανδρωμένα αεροχήματα (UAV) στον αγροτικό τομέα, παρουσιάστηκαν στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Χρήση των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (drones) στη Γεωργία», που διοργάνωσε χθες το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών (ΙΒΚΦ) του ΕΛΓΟ –ΔΗΜΗΤΡΑ, στο αγρόκτημα του Ινστιτούτου στο πρώην ΕΘΙΑΓΕ.

Οι αγρότες αλλά και οι γεωτεχνικοί ενημερώθηκαν για θέματα εφαρμογών της ψηφιακής τεχνολογίας στη γεωργία και ιδιαίτερα των drones και ειδικότερα για τα λογισμικά επεξεργασίας δεδομένων για γεωργικές εφαρμογές, για τους ψεκασμούς από αέρος, τη χρήση των drones για την προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς και θέματα που αφορούν στις πτήσεις και τις απαιτούμενες άδειες πτήσης.

Αρχικά ο Δρ. Λεωνίδας Τούλιος, διευθυντής του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών παρουσίασε τις δραστηριότητες των Τμημάτων του Ινστιτούτου με αναφορές σε τρέχουσες εφαρμογές γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών, τηλεπισκόπησης και γεωργίας ακριβείας.

Ο Δρ. Γεώργιος Πετρόπουλος, ερευνητής του Ινστιτ. Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών παρουσίασε τις σύγχρονες τεχνολογίες στη γεωργία, ο καθηγητής Σπύρος Φουντάς, του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέλυσε τις εφαρμογές της γεωργίας ακριβείας με χρήση drones, ο Μάριος Πραπόπουλος BEng, MSc, διευθυντής της “Δήμητρα Εμπορική ΜΙΚΕ” μίλησε για τη γεωργία ακριβείας, την τηλεπισκόπηση και τους ψεκασμούς από αέρος, ο Βασίλης Πολύχρονος, τεχνικός διευθυντής της “Geosense IKE”, ανέπτυξε τη μέθοδο επεξεργασίας πολυφασματικών δεδομένων με το λογισμικό Pix4Dfields. Οι εισηγήσεις ολοκληρώθηκαν με τον Παναγιώτη Περγαντά, βιολόγο, διευθυντή της “Βιοεφαρμογές ΕΠΕ”, για τη χρήση των drones στη δημιουργία συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για προστασία της Δημόσιας Υγείας και για τις πτήσεις drones στη γεωργία, διαδικασίες και αδειοδοτήσεις.

Ακολούθησε επίδειξη των δυνατοτήτων και των λειτουργιών των drones στο πεδίο, στους πειραματικούς αγρούς του Ινστιτούτου.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass