Αρχές Ιουνίου τα πορίσματα για την ακαρπία στο αμύγδαλο

ΜΕ ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΛΑΡΙΣΑΣ Ο ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2019 15:14

«Στις αρχές Ιουνίου θα γνωστοποιηθεί από τον ΕΛΓΑ το αποτέλεσμα της αξιολόγησης των δεδομένων για την πορεία των διαδικασιών αποζημίωσης των αμυγδαλοπαραγωγών της ευρύτερης περιοχής Συκουρίου, που επλήγησαν από το φαινόμενο της ακαρπίας».

Αυτή τη διαβεβαίωση έλαβε από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασ. Κόκκαλη ο νέος δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ενώ ο δεύτερος μετέβη και χθες στον ΕΛΓΑ Λάρισας προκειμένου να ενημερωθεί αρμοδίως.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του νεοεκλεγέντα δημάρχου Τεμπών Γ. Μανώλη έχει ως εξής:

Τον διευθυντή του περιφερειακού υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχάλη Λιόντο επισκέφθηκε ο νέος δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, συνοδευόμενος από αμυγδαλοπαραγωγούς του Δήμου Τεμπών και δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του συνδυασμού του, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των διαδικασιών αποζημίωσης των αμυγδαλοπαραγωγών της ευρύτερης περιοχής Συκουρίου, που επλήγησαν από το φαινόμενο της ακαρπίας εξαιτίας των συνθηκών παγετού που επικράτησαν στα μέσα Μαρτίου του τρέχοντος έτους. Ο κ. Λιόντος ενημέρωσε τον κ. Μανώλη ότι οι διαδικασίες βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της επεξεργασίας των μετεωρολογικών δεδομένων που επικράτησαν τη χρονική περίοδο που εμφανίστηκε το φαινόμενο του παγετού.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τεμπών κ. Γ. Μανώλης δήλωσε: «Με ιδιαίτερη ανησυχία διαπιστώνω ύστερα από τη σημερινή συνάντηση που είχα με τον Δ/ντή του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Λιόντο ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις και τις εφησυχαστικές δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη και του διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ για άμεσες αποζημιώσεις στους αμυγδαλοπαραγωγούς του Συκουρίου, ύστερα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της πλ. Βάθης τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019, αλλά και στον Δήμο Τεμπών, οι διαδικασίες βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της επεξεργασίας των μετεωρολογικών δεδομένων. Κατόπιν τούτων, επικοινώνησα σήμερα τηλεφωνικά με τον υπουργό κ. Β. Κόκκαλη, ο οποίος μου είπε ότι στις αρχές Ιουνίου θα γνωστοποιηθεί από τον ΕΛΓΑ το αποτέλεσμα της αξιολόγησης των δεδομένων και η θετική ή αρνητική γνωμοδότηση για αποζημίωση. Η καθυστερημένη απάντηση των αρμόδιων φορέων στα δίκαια αιτήματα των αμυγδαλοπαραγωγών της περιοχής μας, εύχομαι να μην σχετίζεται με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου των επικείμενων εθνικών εκλογών, πλήττοντας έτσι περαιτέρω το δοκιμαζόμενο αγροτικό εισόδημα των παραγωγών, οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα αυξημένα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη που νομοθέτησε η τωρινή κυβέρνηση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass