Τιμή 20 λεπτά για το σκληρό σιτάρι και 17 για το κριθάρι

ΕΔΩΣΕ ΤΙΜΗ Ο ΑΣ ΒΟΛΟΥ - ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2019 22:04

Συνεπής και φέτος στην πολιτική υπέρ των παραγωγών ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου, ανακοίνωσε –πρώτος- τις τιμές των δημητριακών (κριθάρι-σιτάρι) τις οποίες και θα προμηθευτεί, με στόχο να πιέσει την αγορά και κυρίως τους ιδιώτες ώστε να ανεβάσουν τις προσφορές για τη φετινή παραγωγή.

Τις αμέσως επόμενες μέρες πρόκειται να ανακοινώσουν τιμές και οι Συνεταιρισμοί του νομού που ασχολούνται με το εμπόριο των δημητριακών, ήτοι της Νίκαιας, του Πλατυκάμπου και της Χάλκης.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτας Πρίντζος ανακοίνωσε πως ο Συνεταιρισμός θα συγκεντρώσει και φέτος 4.000 τόνους κριθαριού και 10.000 τόνους σκληρού σίτου. Οι τιμές που θα πληρωθούν οι αγρότες που θα παραδώσουν στις εγκαταστάσεις των σιλό Αγίου Δημητρίου, Βελεστίνου και του Στεφανοβίκειου είναι 0,17 ευρώ για το κριθάρι και 0,20 ευρώ για το σκληρό σιτάρι. Η πληρωμή θα γίνεται άμεσα μετά την παράδοση των προϊόντων στα γραφεία του Συνεταιρισμού στην Α΄ ΒΙ.ΠΕ Βόλου κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Ουσιαστικά η προσφορά Πρίντζου είναι 2 λεπτά πάνω από πέρυσι, αφού στην έναρξη της συγκομιδής σκληρού σίτου ανακοίνωσε τιμή στα 18 λεπτά, ενώ τα Χριστούγεννα με την εκκαθάριση έδωσε άλλα 2 λεπτά. Στο κριθάρι ο ΑΣ Βόλου πλήρωσε πέρυσι 15 λεπτά. Να σημειωθεί ότι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η συγκομιδή σκληρού σίτου στις πρώιμες περιοχές της Μαγνησίας (Αλμυρός, Βελεστίνο, κλπ).

ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συνοδοιπόροι του Νικήτα Πρίντζου στο πλαίσιο στήριξης του αγροτικού κόσμου και οι 3 Συνεταιρισμοί του νομού Λάρισας, Νίκαια, Πλατύκαμπος, Χάλκη που δραστηριοποιούνται στην εμπορία σιτηρών-κριθαριού, καθώς προτίθενται να ακολουθήσουν -από την έναρξη της σεζόν- το παράδειγμα του Βόλου, προσφέροντας υψηλές τιμές. Την επόμενη βδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι τιμές και αυτό γιατί οι πρόεδροι των ΑΣ Πλατυκάμπου, Νίκαιας, αλλά και μερίδα παραγωγών δημητριακών, ήταν απασχολημένοι με τις …αυτοδιοικητικές εκλογές! Ο πρόεδρος του ΑΣ Πλατυκάμπου Γιάννης Κουκούτσης, άφησε να εννοηθεί ότι ο Συνεταιρισμός του θα κινηθεί όπως και πέρυσι». Υπενθυμίζεται ότι ο ΑΣ Πλατυκάμπου αγόρασε πέρυσι κατά μέσο όρο με 21 λεπτά σιτάρι (σε κάποιους έδωσε και 21,5 λ), συγκεντρώνοντας περί τους 8.000 τόνους.

Δυναμική παρέμβαση αναμένεται να γίνει και από τον ΑΣ Νίκαιας «Προμηθέας» στην εμπορία σκληρού σίτου, ενώ πέρυσι αγόρασε το απλό –εκτός συμβολαίου δηλαδή- πωλήθηκε στα 18 λεπτά, ενώ το σιτάρι που προωθήθηκε (βάσει συμβολαίου) στη βιομηχανία Μέλισσα ήταν στα 20 λεπτά και 21 λεπτά για τα σιτηρά με ανώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Συνολικά η παραγόμενη ποσότητα έφθασε τους 5.000 τόνους, εκ των οποίων οι 2,5-3.000 τόνοι αγοράστηκαν από τη βιομηχανία. Αυτή τη στιγμή ο «Προμηθέας» δεν έχει αποθέματα από την περσινή σεζόν σε σιτηρά. Ο ΑΣ Νίκαιας πέρυσι αγόρασε ποσότητες κριθαριού από τον παραγωγό με τιμή 15,5 λεπτά\κιλό για το κτηνοτροφικό, ενώ η συμβολαιακή για τη ζυθοποιία ορίστηκε στα 17,20 λ\κιλό.

Αισθητή αναμένεται να κάνει φέτος την παρουσία του και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Χάλκης και ιδιαίτερα η Ομάδα Δημητριακών του, που με συνέργειες και συνεργασίες στοχεύουν σε μια ευρύτερη συνεργασία (βλέπε Ένωση Δημητριακών). Πέρυσι η Χάλκη αγόρασε με 21,5 λεπτά περίπου 2.500 τόνους σιτηρών και με 16 λεπτά 500 τόνους κριθάρι. Φέτος στο πλαίσιο καλύτερης διαπραγμάτευσης θα συνεργαστεί με το Ινστιτούτο Σιτηρών για την καταγραφή των τοπικών ποιοτικών χαρακτηριστικών.

 

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass