Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε αδιέξοδο οι αμυγδαλοπαραγωγοί της Οσσας

*Συγκεντρώνονται απόψε για να ενημερωθούν και να ετοιμάσουν τις επόμενες κινήσεις τους σχετικά με τις αποζημιώσεις λόγω του πρόσφατου παγετού

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2019 15:14

Σε πραγματικό αδιέξοδο βρίσκονται οι αμυγδαλοπαραγωγοί της Όσσας που επλήγησαν από τις άσχημες καιρικές συνθήκες πριν λίγους μήνες αλλά αδυνατούν να βρούνε λύση στο θέμα της αποζημίωσής τους από τον ΕΛΓΑ.

Η πλευρά των αμυγδαλοπαραγωγών ισχυρίζεται πως δύο φορές μέσα στον περασμένο Μάρτιο η παραγωγή τους "χτυπήθηκε" από τον παγετό, κάτι που δεν δέχεται όμως ο ΕΛΓΑ. Αυτό σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αμυγδαλοπαραγών της περιοχής κ. Αντώνη Ζέλφο είναι και το σημείο της διαφωνίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποζημιωθούν οι καλλιεργητές της περιοχής.

Οι εξελίξεις αυτές τους οδηγούν απόψε (20.30) στην ταβέρνα Παπαστεργίου στην Όσσα, όπου ο Σύλλογος Αμυγδαλοπαραγωγών του Δ.Δ. Όσσας του Δήμου Τεμπών καλεί όλους τους παραγωγούς που ζημιώθηκαν από τα άσχημα καιρικά φαινόμενα σε συνάντηση.

Σε ανακοίνωσή του μάλιστα ο Σύλλογος αναφέρει πως "κατόπιν πολλών συζητήσεων και προτάσεων από παραγωγούς αποφάσισε την άμεση σύσκεψη με συγκέντρωση παραγωγών με ενημέρωση και προτάσεων για το φλέγον ζήτημα που υπάρχει γενικώς ως προς την απώλεια, ολικής καταστροφής της παραγωγής αμυγδάλου στην περιοχή μας".

Μάλιστα στη συνάντηση σύμφωνα με την ανακοίνωση "καλούνται όλοι οι πρόεδροι των διαμερισμάτων τωρινοί και αυριανοί. Καλούνται επίσης όσοι μπορούν να συμβάλουν στην εξεύρεση λύσης αναφορικά με την ολική καταστροφή της παραγωγής που υπέστησαν οι παραγωγοί. Η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη".

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αμυγδαλοπαραγωγών κ. Ζέλφος μιλώντας στην "ΕτΔ" τόνισε πως η συνάντηση είναι πολύ σημαντική καθώς εκτός από την ενημέρωση που θα γίνει προς τους παραγωγούς, σχετικά με τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, θα παρθούν και αποφάσεις για το πώς θα κινηθεί ο Σύλλογος στη συνέχεια. "Ο ΕΛΓΑ δεν αποδέχεται την άποψη περί παγετού όμως εμείς οι αμυγδαλοπαραγωγοί γνωρίζουμε πως η ζημιά που πάθαμε στις καλλιέργειές μας οφείλεται εξ ολοκλήρου σε αυτό" καταλήγει ο κ. Ζέλφος.

Σχετικά Άρθρα