Έτοιμες οι υπηρεσίες για τη δακοκτονία στη Λάρισα

ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΚΑΙ ΑΡΤΙΑ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2019 15:36

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας έχουν ήδη ολοκληρωθεί όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την εκτέλεση του προγράμματος δακοκτονίας και οι υπηρεσίες είναι έτοιμες να προχωρήσουν ανά πάσα στιγμή και σύμφωνα με τα δεδομένα των παγίδων στην υλοποίησή του προγράμματος.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι φέτος η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση των τεσσάρων συναρμόδιων Υπουργείων (Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών), δημοσιεύτηκε 4 μήνες νωρίτερα, κάτι που είχε να σημειωθεί πάνω από 12 χρόνια. Ταυτόχρονα, το εποχικό προσωπικό έχει προσληφθεί και προβλέπεται να είναι σε επίπεδο επικράτειας 70 άτομα περισσότερα.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε: «Αισθάνομαι ιδιαιτέρως ευχαριστημένος για την ταχύτατη ολοκλήρωση των διαδικασιών και την άρτια συνεργασία μεταξύ των συναρμοδίων υπηρεσιών. Με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και τη δημιουργία κλίματος συνεργασίας για το κοινό καλό, προσεγγίζουμε τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ώστε να προστατευτεί η σοδειά του Έλληνα παραγωγού και κατ’ επέκταση το αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τον ίδιο και την οικογένειά του».

ΣΤΗ ΔΑΟΚ Ο Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ

Για την πορεία των διαδικασιών του Προγράμματος Δακοκτονίας του τρέχοντος έτους ενημερώθηκε για μία ακόμη φορά ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και συνομίλησε με τον διευθυντή κ. Π. Καλφούντζο και τον προϊστάμενο Ποιοτικού Ελέγχου και Φυτοπροστασίας κ. Δ. Σταυρίδη.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημέρωσαν τον κ. Μανώλη ότι οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος που είχαν θέσει από την αρχή, όπως εξάλλου είχε ειπωθεί και στην πρόσφατη επίσκεψή του στα γραφεία της ΔΑΟΚ Λάρισας στις αρχές Μαΐου. Χαρακτηριστικά τόνισαν ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ανάδειξης των εργολάβων, πρόσληψης των παγιδοθετών και γεωπόνων και ότι ο πρώτος ψεκασμός θα πραγματοποιηθεί σε περίπου 10 ημέρες και αυτό εξαιτίας της οψιμότητας που εμφανίζεται στη φετινή παραγωγή, οπότε και ο ελαιόκαρπος δεν βρίσκεται στο επιθυμητό στάδιο ακόμη.

Ο κ. Γ. Μανώλης δήλωσε σχετικά: «Στη συνάντηση που είχα με τα στελέχη της ΔΑΟΚ Λάρισας επιβεβαιώθηκε η αυξημένη ετοιμότητα στην οποία βρίσκονται οι υπηρεσιακοί της υπάλληλοι, οι οποίοι διεκπεραίωσαν τις απαραίτητες διαδικασίες για την προετοιμασία του φετινού Προγράμματος Δακοκτονίας εντός του χρονοδιαγράμματος που είχαν θέσει εξ αρχής και που μου είχαν αναφέρει στις δύο τελευταίες επισκέψεις μου στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο φετινός πρώτος ψεκασμός θα πραγματοποιηθεί έγκαιρα και νωρίτερα από κάθε άλλη φορά από το 2007 όπως μου είπαν τα στελέχη της ΔΑΟΚ Λάρισας. Τα αποτελέσματα της αγαστής συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων φορέων είναι φανερά και πάντα προς όφελος των παραγωγών οι οποίοι δοκιμάζονται οικονομικά τα τελευταία χρόνια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1