«Αφησαν τους αγρότες στη μοίρα τους»

Ο Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΔΙΑΘΕΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΨΥΓΕΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2019 15:36

Για περιφρόνηση της Πολιτείας απέναντι στον αγροτικό κόσμο κάνει λόγο ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, σχολιάζοντας τις «εικόνες» από τα «γεμάτα από προϊόντα ψυγεία του Συνεταιρισμού Παραγωγών στο Αργυροπούλι, που σαπίζουν από την αδιάφορη κυβερνητική πολιτική απέναντι στα προβλήματα που δημιουργεί το εμπάργκο της Ρωσίας», όπως αναφέρει.

«Αυτός ο Συνεταιρισμός σηματοδοτεί την ανάπτυξη στην περιοχή, αλλά η κρατική μηχανή δεν λειτούργησε...» επισήμανε ο Γιώργος Κατσιαντώνης περπατώντας με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού και με παραγωγούς στα διαλογητήρια και συσκευαστήρια, όπου ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις ζημιές που υπέστη ο αγροτικός κόσμος.

Ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του, όπου επισήμαινε μέσα από επιχειρήματα στους αρμόδιους Υπουργούς, «την απαξίωση της αγροτικής παραγωγής από το ρωσικό εμπάργκο, με απώλειες εκατομμυρίων ευρώ την τελευταία τετραετία για τους παραγωγούς και τη χώρα».

«Χρέος μας» τόνισε ο Γιώργος Κατσιαντώνης στον Συνεταιρισμό και στο προσωπικό, είναι να «στοχεύσουμε σε ενέργειες που θα βοηθήσουν τους πληγέντες παραγωγούς να σταθούν όρθιοι, μέσα από μέτρα στρεμματικής ενίσχυσης και συμφωνίες με τρίτες χώρες για την προώθηση των προϊόντων τους».

Μετά την επίσκεψή του και στον ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου, όπου ενημερώθηκε για την κατάρρευση των τιμών των προϊόντων στις χώρες όπου εξάγει, λόγω της αυξημένης προσφοράς εκεί από τα «θύματα» του ρωσικού εμπάργκο, ο Γιώργος Κατσιαντώνης επισήμανε την αναγκαιότητα της μείωσης του τεράστιου κόστους παραγωγής και της δυσβάσταχτης φορολογίας τονίζοντας ότι «ο πρωτογενής τομέας αποτελεί στιβαρή αξία για τη χώρα μας και επιβάλλονται γενναίες αλλαγές για να ενισχύσουμε τη δύναμή του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass