«Πράσινο φως» για αγροτική επένδυση «μαμούθ»

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠ. ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2019 15:24

Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση μίας εκ των μεγαλυτέρων επενδύσεων στον χώρο του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή του Δαμασίου, δόθηκε με την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος προχθές Πέμπτη, του φακέλου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δαμασίου.

Η επένδυση που επιτεύχθηκε μετά από πρωτοβουλία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υποψήφιου βουλευτή Λάρισας με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλη Κόκκαλη, ώστε να αρθούν τα όποια οικονομοτεχνικά προβλήματα, αφορά στην υλοποίηση νέου αποσταγματοποιείου από μεγάλη επιχείρηση του χώρου.

Είχε προηγηθεί προ λίγων μηνών συνάντηση, με πρωτοβουλία του υφυπουργού κ. Βασίλη Κόκκαλη, εκπροσώπων του ειδικού εκκαθαριστή της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, του ιδιώτη επενδυτή και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δαμασίου.

Η παρέμβαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αφορούσε στην οριστική διευθέτηση της οικονομικής εκκρεμότητας του Συνεταιρισμού προς την πρώην Αγροτική Τράπεζα, με όλες τις πλευρές να έρχονται σε καταρχήν συμφωνία. Μόλις προχθές Πέμπτη, δόθηκε η σχετική έγκριση και από την Τράπεζα της Ελλάδας η οποία και οριστικοποιεί το μεγάλο deal. Η επενδύτρια επιχείρηση η οποία ασχολείται στον χώρο των αποσταγμάτων και έχει ήδη σημαντική παρουσία στην περιοχή, θα συνεργαστεί με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δαμασίου, με στόχο την κατασκευή αποσταγματοποιείου για την απορρόφηση σημαντικών ποσοτήτων σταφυλιών και την παρασκευή οινοπνευματώδους προϊόντος που ήδη «κυριαρχεί» στην αγορά. Η επένδυση κατά τις πρώτες εκτιμήσεις αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ θα γίνει στην περιοχή των αμπελώνων του Δαμασίου, εκεί όπου καλλιεργούνται περισσότερα από 14.000 στρέμματα οινοποιήσιμου αμπελιού εξαιρετικής ποιότητας. Παράλληλα με την επένδυση θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ενώ η έλευση της νέας μονάδας θα σημάνει και την απορρόφηση μεγαλύτερης ποσότητας σταφυλιών από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου.

ΚΟΚΚΑΛΗΣ: «ΜΙΚΡΟ ΘΑΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ»

Με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη για τους αμπελοκαλλιεργητές από την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, ο υφυπουργός κ. Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε: «Η έγκριση του φακέλου κι από την Τράπεζα της Ελλάδος ήρθε να δικαιώσει τους κόπους και τις προσπάθειές μας, όλους αυτούς τους μήνες. Προσπάθειες που καταβάλαμε από κοινού με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό του Δαμασίου, τον ειδικό εκκαθαριστή της πρώην Αγροτικής Τράπεζας αλλά και την επενδύτρια εταιρεία. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις πλευρές για την καλή θέληση που έδειξαν και με την οποία απέδειξαν ότι ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Γιατί μία επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ στο Δαμάσι, μία κατ’ εξοχήν αμπελοπαραγωγική περιοχή του νομού Λάρισας, φαντάζει σαν μικρό «θαύμα» στην εποχή της οικονομικής κρίσης από την οποία πλέον βγαίνουμε με σταθερά βήματα. Κι αυτή η εξέλιξη είναι ένα από αυτά τα βήματα. Οι αμπελοκαλλιεργητές θα δώσουν μεγαλύτερες ποσότητες από τη σοδειά τους σε καλύτερες τιμές, ενώ ο τόπος τους θα αποκτήσει προστιθέμενη αξία, ακόμη και τουριστική επισκεψιμότητα μέσω της ανάπτυξης του οινοτουρισμού, αφού το νέο οινοποιείο θα είναι επισκέψιμο. Νέες θέσεις εργασίας θα έλθουν και θα στηριχθούν στην υγιή ανάπτυξη, τον πρωτογενή τομέα. Μέχρι την τελευταία στιγμή θα συνεχίζουμε να απαντάμε με έργα στη στείρα κριτική και την εύκολη αντιπολίτευση. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν και πλέον τους ζητούμε να συγκρίνουν το έργο που έχουμε αφήσει στον τόπο μας και να συγκρίνουν όχι μόνον τα πεπραγμένα, αλλά και το πρόγραμμά μας για την επόμενη τετραετία».

Μ. ΛΟΥΤΣΟΣ: «ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δαμασίου κ. Μανώλης Λούτσος δήλωσε: «Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για εμάς και θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά για τις προσπάθειες που κατέβαλε, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη, χωρίς τον οποίο δεν θα μπορούσαν να υπερπηδηθούν τα προβλήματα και να προχωρήσει η επένδυση. Η επένδυση αυτή θα συνδράμει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής, θα φέρει περισσότερο εισόδημα στους αγρότες και θα αυξήσει την παραγωγή του προϊόντος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass