Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγοράζει σιτάρι με 21 λεπτά ο Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου

Γ. ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2019 22:06

Συνεπής στην πολιτική των υψηλότερων τιμών και φέτος ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου αποφάσισε να βάλει τον πήχη ψηλά, ανακοινώνοντας τιμή αγοράς σκληρού σίτου για τα μέλη του 21 λεπτά.

Μια κίνηση που στοχεύει να πιέσει την αγορά και να αναγκάσει τους ιδιώτες να δώσουν καλύτερες τιμές από τα 18-19 λεπτά που προσφέρουν σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι ο ΑΣ Βόλου -που συνήθως καθορίζει την τιμή στην αγορά- έχει ανακοινώσει τιμή στα 20λ.

Μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος του Α.Σ. Πλατυκάμπου Γιάννης Κουκούτσης υποστήριξε τα εξής: «Φαίνεται ότι είμαστε σε καλό δρόμο με κάποιους μεγάλους παίχτες της αγοράς, οι οποίοι γνωρίζουν το πολύ καλό ποιοτικό σιτάρι που διαθέτουμε. Έτσι εκτιμούμε ότι μπορούμε να αποδώσουμε στους παραγωγούς σκληρού σιταριού 21 λεπτά στο χέρι και φυσικά και τον ανάλογο ΦΠΑ. Το πρώτο μέλημά μας, όπως και πέρυσι, είναι οι παραγωγοί να μπορέσουν να απολαύσουν την καλύτερη τιμή της αγοράς και ευελπιστώ ότι θα συμπαρασύρουμε τις τιμές προς τα πάνω. Η ποιότητα των σιταριών στην περιοχή μας είναι άριστη κι αυτή η προσπάθεια των παραγωγών μελών μας πρέπει να ανταμειφθεί. Βέβαια μια τιμή που θα κάλυπτε το κόστος παραγωγής και θα έδινε ένα μικρό μεροκάματο στον αγρότη είναι περίπου στα 25 λεπτά, αλλά και τα 21 λεπτά δεδομένων των σημερινών οικονομικών συνθηκών είναι μια καλή τιμή».

Να σημειωθεί ότι ο Συνεταιρισμός πρόκειται να απορροφήσει περί τους 4.000 τόνους από τα μέλη του, ενώ βάσει Κανονισμού δύναται να αγοράσει άλλους τόσους από μη μέλη, με την προϋπόθεση να είναι άριστα ποιοτικά. Όσοι δεν θέλουν να πουλήσουν τώρα με την τιμή των 21 λεπτών συν ΦΠΑ, έχουν την δυνατότητα να αποθηκεύσουν το προϊόν και να το δώσουν όποτε κρίνουν οι ίδιοι. Ωστόσο η εμπειρία των δύο προηγούμενων ετών έδειξε ότι η τιμή σταδιακά υποχωρεί από το άνοιγμα της αγοράς.

Γ. Ρούστας  

Σχετικά Άρθρα