Διίστανται οι απόψεις των αγροτών για τον Μ. Βορίδη

ΑΛΛΟΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΝ, ΑΛΛΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2019 22:10
Ο Μάκης Βορίδης χθες στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, το χαρτοφυλάκιο του οποίου παρέλαβε από τον Στ. Αραχωβίτη. Μαζί του οι νέοι υφυπουργοί Κων. Σκρέκας και Φωτ. Αραμπατζή, οι οποίοι πήραν τη σκυτάλη από τον Βασ. Κόκκαλη και την Ολυμπία Τελιγιορίδου Ο Μάκης Βορίδης χθες στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, το χαρτοφυλάκιο του οποίου παρέλαβε από τον Στ. Αραχωβίτη. Μαζί του οι νέοι υφυπουργοί Κων. Σκρέκας και Φωτ. Αραμπατζή, οι οποίοι πήραν τη σκυτάλη από τον Βασ. Κόκκαλη και την Ολυμπία Τελιγιορίδου

Ανάμικτα, όπως αναμένονταν άλλωστε, είναι τα συναισθήματα που προκάλεσε στον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας η σύνθεση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε στελέχη της ΝΔ ικανοποίηση και αισιοδοξία, σε συνδικαλιστές των Ομοσπονδιών προβληματισμό και ανησυχία, καθώς θεωρούν ότι «μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή Μητσοτάκη να τοποθετήσει στο ΥΠΑΑΤ έναν πολιτικό που φημίζεται για τις μετωπικές συγκρούσεις με τους αντιπάλους του και την έλλειψη διαλλακτικότητας».

Φυσικά υπάρχει και η κατηγορία των παραγωγών που θεωρεί ότι η ασκούμενη πολιτική στο ΥΠΠΑΤ δεν καθορίζεται από το πρόσωπο, αλλά γενικότερα από τη φιλοσοφία της εκάστοτε κυβέρνησης και φυσικά από τις συγκυρίες.

Χθες, μέσα σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της ηγεσίας του ΥπΑΑΤ, όπου ο απελθών υπουργός Στ. Αραχωβίτης παρέδωσε στον Μάκη Βορίδη, με τον νέο υπουργό να ζητά τη συνδρομή των στελεχών του υπουργείου και των απερχόμενων Γενικών Γραμματέων για να διασφαλιστεί μια ομαλή μετάβαση στη Βάθη, ενώ ως πρώτη και σαφή προτεραιότητα έθεσε την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων για τη νέα ΚΑΠ, εξ ού και η ανάθεση σχετικού χαρτοφυλακίου στον Τρικαλινό Κ. Σκρέκα. Σαφώς υπάρχει μια δυσφορία από τη μη παρουσία Λαρισαίου στο υπουργείο, καθώς η συμμετοχή του Β. Κόκκαλη στην προηγούμενη κυβέρνηση, κατά κοινή ομολογία, είχε απλοποιήσει την επικοινωνία μεταξύ παραγωγών-συνεταιρισμών και Υπουργείου. Από την άλλη στελέχη της ΝΟΔΕ διαβεβαιώνουν ότι και οι τρεις βουλευτές του νομού κ.κ. Χαρακόπουλος, Κέλλας, Μπίζιου είναι γνώστες του αγροτικού ζητήματος, ενώ οι δύο πρώτοι διατηρούσαν ανέκαθεν καλή σχέση με τον Μάκη Βορίδη.

ΣΠ. ΤΣΙΚΡΙΚΑΣ: ΥΨΗΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ…

Εμφανώς ικανοποιημένος εμφανίζεται στην «Ε» ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας Σπύρος Τσικρίκας από την υπουργοποίηση του Μάκη Βορίδη, αλλά και την παρουσία των κ.κ. Σκρέκα, Αραμπατζή στο ΥΠΑΑΤ. Όπως αναφέρει ο αγρότης από τον Άγιο Γεώργιο «για πρώτη φορά αναλαμβάνει, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, το ΥΠΑΑΤ ένα βαρύ όνομα, ένας βουλευτής που προέρχεται από το λόμπυ των Αθηνών και όχι κάποιος από την περιφέρεια που επειδή έπρεπε να αξιοποιηθεί για εσωκομματικούς λόγους, τοποθετήθηκε στο υπουργείο. Επίσης, η προσωπικότητα του Μ. Βορίδη είναι τέτοια που σε καθησυχάζει ότι θα απαιτήσει, θα συγκρουσθεί, θα τολμήσει για να διεκπεραιώσει παγιωμένες και στάσιμες υποθέσεις του ΥΠΑΑΤ. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος γνώστης των αγροτικών θεμάτων για να εξελιχθεί σε καλό υπουργό, αρκεί να διαθέτει κρίση και αντίληψη κι αυτά τα στοιχεία χαρακτηρίζουν τον νέο υπουργό».

Ακόμη ο κ. Τσικρίκας σχολιάζει θετικά και την επιλογή του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, να ορίσει για πρώτη φορά υφυπουργό, αρμόδιο για την ΚΑΠ, καθώς το ζήτημα αυτό είναι κρίσιμο και οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Βρυξελλών θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις επιδοτήσεις, οι οποίες είναι βαρόμετρο για την πορεία του αγροτικού εισοδήματος.

Ρ. ΜΑΡΟΥΔΑΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ…

Σταθερός στην άποψη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ότι «οι ασκούμενες πολιτικές δεν εξαρτώνται από τον υπουργό, αλλά συνολικά από τη φιλοσοφία της κυβέρνησης» εμφανίζεται με δηλώσεις του στην «Ε» ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας. Σύμφωνα με τον γνωστό συνδικαλιστή «έρχονται δύσκολες μέρες τόσο για τους αγρότες, όσο και για το οργανωμένο αγροτικό κίνημα. Και αυτό γιατί είναι γνωστές οι διαθέσεις του Κυρ. Μητσοτάκη για τις παροχές που ζητάμε χρόνια τώρα, αλλά και οι αντιλαϊκές πολιτικές που χαρακτηρίζουν τον Μ. Βορίδη, με βάση προηγούμενη παρουσία του σε υπουργείο της κυβέρνησης Σαμαρά».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass