ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΠΟ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ενισχύσεις για μεταποίηση, εμπορία γεωργικών προϊόντων

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2019 15:44

Από τις 15 Ιουλίου και μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων για τη Δράση 4.2.1 που αφορά στη «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020 (ΠΑΑ).


Το πρόγραμμα αφορά σε περιοχές του Δήμου Λαρισαίων (τα 4 Δημοτικά Διαμερίσματα, με εξαίρεση τους οικισμούς Αμφιθέας και Κουλουρίου) και ουσιαστικά αποκλείει περιοχές όπου εφαρμόστηκε το πρόγραμμα leader. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος για τη Θεσσαλία ανέρχεται στα 8,2 εκατ ευρώ.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας «δυνητικά δικαιούχοι του υπομέτρου 4.2 «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων» του ΠΑΑ 2014-2020 είναι πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και μεγάλες επιχειρήσεις, που μπορούν να υποβάλουν προς τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ηλεκτρονικά την αίτηση στήριξής τους μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) που λειτουργεί στον ιστότοπο http://www.ependyseis.gr. καθώς επίσης και πλήρη φάκελο υποψηφιότητας (ηλεκτρονικά μέσω ΠΣΚΕ και εντύπως). Το εγχειρίδιο Οδηγιών συμπλήρωσης της Αίτησης Στήριξης θα υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή στον εν λόγω ιστότοπο, ενώ οι δυνητικοί δικαιούχοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση στήριξης και φάκελο υποψηφιότητας εντός της ανωτέρω προθεσμίας. Εφόσον έχει ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα η ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής, οι δυνητικοί δικαιούχοι προσκομίζουν στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας φυσικό φάκελο υποψηφιότητας ο οποίος περιλαμβάνει: (α) την τεχνικοοικονομική μελέτη, (β) τα δικαιολογητικά συμμετοχής (γ) υπογεγραμμένο αποδεικτικό κατάθεσης της παραπάνω αίτησης στήριξης, όπως παράγει και εκτυπώνεται μέσω ΠΣΚΕ, εντός δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής.
Για τεχνικά θέματα που αφορούν τη χρήση του ΠΣΚΕ οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο HELPDESK που λειτουργεί η ΜΟΔ τηλ. 210-7787940, ώρες γραφείου 9:00-17:00/ support@mou.gr.
Τέλος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από τον διαδικτυακό τόπο Thessaly.gov.gr, και www.agrotikianaptixi.gr και να αποστείλουν τα ερωτήματά τους με ηλεκξτρονικό ταχυδρομείο στις διευθύνσεις g.katsileros@thessaly.gov.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1