Μανώλης με Βορίδη για τα αγροτικά

Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2019 17:02

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Τεμπών και όχι μόνο συζήτησαν ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης και οι εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων Μακρυχωρίου και Πυργετού κ. Νίκος Μητσογιάννης και Αθανάσιος Βλάχος, αντίστοιχα, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, σε επίσκεψή τους στο Υπουργείο, στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα ζήτησαν από τον υπουργό:

 -Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τους δασικούς χάρτες και τον χαρακτηρισμό κτημάτων ως δασικά, ενώ έχουν αποκτηθεί μετά από κατανομή αναδασμού, γατί είναι υπαρκτός ο κίνδυνος απώλειας επιδοτήσεων.

- Να υπάρξει φορολογική και ασφαλιστική ελάφρυνση.

- Άμεση τροποποίηση του κανονισμού ΕΛΓΑ.

-Επανακαθορισμός του Περιβαλλοντικού τέλους που έχει επιβληθεί στους αρδευτές της Θεσσαλίας και είναι πολλαπλάσιο σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

- Αποζημίωση των δενδροκαλλιεργητών από την ακαρπία του περασμένου Μαρτίου.

-Αντιμετώπιση με συγκεκριμένα μέτρα των παράνομων ελληνοποιήσεων σε γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.

-Χρηματοδότηση υλοποίησης του προγράμματος διαχείρισης των κενών συσκευασίας φυτοφαρμάκων.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκης Βορίδης από την πλευρά του έκανε σαφές ότι θα εξετάσει τα ζητήματα που τέθηκαν, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και να αρθεί οποιαδήποτε αδικία, τονίζοντας ότι «οφείλουμε όλοι μας να κινηθούμε με ταχύτητα και σοβαρότητα, σε πνεύμα εποικοδομητικής συνεργασίας, προκειμένου να υπάρξουν απτά αποτελέσματα ωφέλιμα για τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής».

Η συζήτηση μεταξύ του υπουργού, του νεοκλεγέντος δημάρχου Τεμπών και των εκπροσώπων συνεταιριστικών οργανώσεων ήταν εποικοδομητική και σαφέστατα κινήθηκε και από τις δύο πλευρές στην κατεύθυνση ουσιαστικής προσέγγισης των θεμάτων, σύνθεσης απόψεων και ανάληψης πρωτοβουλιών όπου αυτό θεωρήθηκε απαραίτητο.

Μιλώντας στην «Ε» ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης σημείωσε: «Από την πλευρά μας παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας προς τους δημότες του Δήμου Τεμπών ότι πάντα θα ενεργούμε με γνώμονα τις δικές τους ανάγκες και όχι τα όποια μικροπαραταξιακά οφέλη και έτσι θα συνεχίσουμε».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass