«Γιατί δεν βγήκε απόφαση για το καρτέλ στο βαμβάκι;»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΑΝΟΥ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2019 16:53

«Θα ήθελα να συνηγορήσω και εγώ στην παρατήρηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και προέδρου της Ένωσης Περιφερειών για την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων των Περιφερειών με τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να δούμε. Δε νομίζω ότι διαφωνεί κανείς με την κατακλείδα της τοποθέτησής σας. Αν και μικρή η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη για να διοικείται από ένα πολύ μικρό τετράγωνο των Αθηνών». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, παρεμβαίνοντας μετά την εισήγηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, κατά τη διάρκεια της ακρόασης φορέων, στο πλαίσιο της επεξεργασίας του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα».

Ο Θεσσαλός πολιτικός, απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Βασιλική Θάνου υπογράμμισε ότι «πέραν του ζητήματος της ανεξαρτησίας της Αρχής, υπάρχει και εκείνο του ρυθμού και της ταχύτητας της διερεύνησης των υποθέσεων». Ανέφερε συγκεκριμένα ότι «χιλιάδες βαμβακοπαραγωγοί περιμένουν την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη λειτουργία ή μη καρτέλ στον χώρο του βάμβακος. Δεν παραβιάζω κάποια εχεμύθεια, υπήρχε στα ΜΜΕ φωτογραφία σας με εκπροσώπους βαμβακοπαραγωγών το προηγούμενο διάστημα, που σας είχαν επισκεφθεί για την υπόθεση αυτή, προσκομίζοντάς σας και τα σχετικά στοιχεία».

Στην απάντησή της η κ. Θάνου απέδωσε την καθυστέρηση στην υποστελέχωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, λέγοντας ότι «έχει ξεκινήσει από τότε η διαδικασία ελέγχου, βέβαια, δεν ήταν δυνατό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να βγει η απόφαση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass