Γιορτή Αχλαδιού στα Πλατανούλια

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2019 22:14

Στα Πλατανούλια Τυρνάβου θα διεξαχθεί και φέτος η 6η Γιορτή Αχλαδιού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019 στις 8 το βράδυ στην πλατεία του χωριού.

Η Γιορτή Αχλαδιού έχει γίνει πλέον θεσμός αφού για 6η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στα Πλατανούλια. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Τυρνάβου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανουλίων «Ο Άγιος Χαράλαμπος» .

Το ελληνικό αχλάδι που παράγεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου με ναυαρχίδα το Κρυστάλλι θεωρείται το καλύτερο ποιοτικά, αν όχι σε όλο τον κόσμο, σίγουρα στην Ευρώπη και κυρίως σε σύγκριση με αχλάδια άλλων χωρών που βρέχονται από τη Μεσόγειο

Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Τυρνάβου οι συνολικές εκτάσεις καλλιέργειας της αχλαδιάς στον Δήμο Τυρνάβου ανέρχονται σε 10.000 στρέμματα. Πιο ειδικά, η ποικιλία Κρυστάλλι καταλαμβάνει το 60-70% της παραγωγής αχλαδιού, ενώ τα βιομηχανικά αχλάδια το 20%. Την υπόλοιπη παραγωγή συμπληρώνουν άλλες επιτραπέζιες ποικιλίες, όπως οι κοντούλες, τα Coscia, τα Santa Maria κλπ.

Η νέα δημοτική αρχή του δημάρχου κ. Γιάννη Κόκουρα αγκάλιασε από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε, από την 1η Σεπτεμβρίου, τη διοργάνωση, για την περαιτέρω ανάδειξη του τυρναβίτικου αχλαδιού.

Έτσι λοιπόν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανουλίων, με τη συμπαράσταση και του Δήμου Τυρνάβου διοργανώνει τη «Γιορτή Αχλαδιού» έχοντας ως στόχο μέσα από πολιτισμικές παρεμβάσεις να διαμορφωθεί προστιθέμενη αξία στα παραγόμενα προϊόντα του τόπου μας.

Τέτοιου είδους δράσεις συμβάλλουν στην αναγνωρισιμότητα των προϊόντων και την ανάδειξη της διατροφικής τους αξίας, καθώς επίσης προωθούν τη σύνδεση του τουρισμού με το φαγητό, το ποτό και την τοπική κουζίνα.

Στον χώρο θα διεξαχθεί έκθεση προϊόντων και εδεσμάτων με βάση το αχλάδι.

Τη βραδιά θα πλαισιώσουν χορευτικά συγκροτήματα και το γλέντι με τους κορυφαίους μουσικούς της παράδοσης, Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο, Βαγγέλη Παπαναστασίου, Αντώνη Κυρίτση και Παναγιώτη Λάλεζα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass