Αφρικανική πανώλη και οικόσιτοι χοίροι

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2019 15:20

Η επιζωστία της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλγαρία και η νόσος έχει εξαπλωθεί μέχρι την Περιφέρεια της Σόφιας. Ο κίνδυνος η νόσος να εμφανιστεί στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

Για τον λόγο αυτό και προς ενημέρωση των ενδιαφερόμενων πολιτών που διαθέτουν οικόσιτους χοίρους ο Δήμος Τυρνάβου και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος εξέδωσε ανακοίνωση για τους ιδιοκτήτες χοίρων.

 Ο ιός της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων έχει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα και θνησιμότητα και η ενδεχόμενη εξάπλωσή του στη χώρα μας θα επηρεάσει αρνητικά την ελληνική χοιροτροφία και τον πρωτογενή τομέα.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης των ενδεχόμενων κινδύνων οι δημότες παρακαλούνται να συνδράμουν στην καταγραφή των οικόσιτων εκτροφών, προσερχόμενοι στην Αρμόδια Τοπική Κτηνιατρική Αρχή της Περιοχής τους (Δ/νση Κτηνιατρικής Περιφέρειας, Αγροτικά Κτηνιατρεία) ή στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Τυρνάβου.

Κατά την καταγραφή ζητούνται από τους δημότες τα στοιχεία ταυτότητάς τους, ο αριθμός των χοίρων που εκτρέφουν και η διεύθυνση στην οποία διατηρούν τα ζώα.

Τέλος, ενημερώνουμε τους δημότες ότι η δήλωση των εκτρεφόμενων χοίρων είναι υποχρεωτική και σε διαφορετική περίπτωση επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από την εθνική νομοθεσία και τις αρμόδιες αρχές κυρώσεις. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον τηλεφωνικό αριθμό 24920-22319.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ ( Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass