«Το βαμβάκι πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εθνικό προϊόν»

Ο ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΜΕ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΕΣ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2019 15:42

Συνάντηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών κ. Φώτη Παπαδόπουλο και Γιώργο Καραΐσκο αντίστοιχα, είχε ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, με βασικό αντικείμενο το βαμβάκι.

Στη συζήτηση αναλύθηκε εκτενώς η πορεία της φετινής βαμβακοκαλλιέργειας, όπου οι συνεταιριστές εξέφρασαν στον πρώην υφυπουργό την έντονη ανησυχία τους για την πορεία της τιμής του προϊόντος, αφού τα πρώτα «σημάδια» από την αγορά έχουν χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών. Αυτό, όπως επισημάνθηκε στον κ. Κόκκαλη, θα είναι καταστροφικό για τους καλλιεργητές καθώς το κόστος παραγωγής παραμένει σταθερά σε υψηλά επίπεδα.

Παράλληλα, έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα της ομάδας εργασίας βάμβακος, η οποία υπενθυμίζεται πως είχε συσταθεί από τον Λαρισαίο πρώην υφυπουργό, με τα μέλη του Συνεταιρισμού να τονίζουν την ανάγκη συνέχισης λειτουργίας της συγκεκριμένης ομάδας, αλλά και παράλληλα την ανάγκη ουσιαστικότερης εκπροσώπησης των αγροτών στη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος.

Τέλος, ο κ. Κόκκαλης επισήμανε την ανάγκη το βαμβάκι να αντιμετωπιστεί ολιστικά ως «εθνικό προϊόν», τονίζοντας στους συνεταιριστές πως θα αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να φτάσει στο ελληνικό κοινοβούλιο το ζήτημα και να γίνουν και οι 300 βουλευτές κοινωνοί της προσπάθειας ανάδειξης του προϊόντος.

«Αφήσαμε πίσω μας παρακαταθήκη σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση και ανάδειξη της βαμβακοκαλλιέργειας, η οποία εδώ και δεκαετίες παραμένει μία σταθερή αξία στον Θεσσαλικό κάμπο. Επιθυμούμε αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί και στην κατεύθυνση αυτή είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με τις προτάσεις μας, αλλά και με την προώθηση των απόψεων των ίδιων των παραγωγών, στις προσπάθειες της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» σημείωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κόκκαλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass