Στο προσκήνιο οι μεγάλες ποινές για αγρότες

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΣΙΤΟΚΑΛΑΜΙΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2019 22:10

Μια φημολογία ότι πέρασε ο δορυφόρος από την περιοχή του ν. Λάρισας και θα γλιτώσουν από τις ποινές του ΟΠΕΚΕΠΕ, επανέφερε στο προσκήνιο την κακή πρακτική των παλαιότερων ετών για αγρότες, που ήθελε παρά τις περί του αντιθέτου επισημάνσεις των γεωπόνων, να καίνε τις σιτοκαλαμιές μετά το αλώνισμα.

Kαι ενώ φαινόταν ότι είχαμε ηρεμήσει από αυτό το συχνό, επαναλαμβανόμενο και επικίνδυνο φαινόμενο, οι φωτιές ξαφνικά πολλαπλασιάστηκαν τις τελευταίες μέρες, που σημαίνει ότι δεν είναι τυχαίες στην πλειοψηφία των περιπτώσεών τους, καθώς βρέθηκαν πολλές εστίες σε πολλές καλλιέργειες, οι οποίες δεν συνδέονται μεταξύ τους. Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις καλλιεργειών που πήραν από το διπλανό φωτιά καθώς μιλάμε για χιλιάδες στρέμματα το ένα δίπλα στο άλλο.

Αρκετοί παραγωγοί είχαν λάβει κατά το παρελθόν στα χέρια τους επιστολές που – για πρώτη φορά πριν από λίγα χρόνια- απέστειλε μαζικά ο Οργανισμός, με τις οποίες έκανε λόγο για «μείωση των ενισχύσεων κατά 3%» επί του συνόλου των καλλιεργειών με τους αγρότες να ανατρέχουν στις αρμόδιες υπηρεσίες για να προσκομίσουν βεβαιώσεις, καταθέτοντας παράλληλα ενστάσεις. Μάλιστα αν βρισκόταν για δεύτερη φορά στην ίδια περίπτωση κάποιος αγρότης το ποσοστό αυξανόταν, και όχι μόνο από το συγκεκριμένο χωράφι, με μεγαλύτερο ποσοστό ποινής.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1