Συγκεντρώσεις για το ρωσικό εμπάργκο στα φρούτα

ΣΕ ΗΜΑΘΙΑ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΧΥΜΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2019 20:44

Με κεντρικό σύνθημα: «να τηρήσουν οι κυβερνώντες τις υποσχέσεις τους προεκλογικά» ξεκίνησε χθες βράδυ η κοινή συγκέντρωση αγροτών που διοργάνωσαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου, Δαμασίου, Αργυροπουλίου – Λυγαριάς και Αμπελώνα στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου.


Στην αρχή της συνάντησης παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αμβυκούχων Αμπελουργών Στεμφυλοπνεύματος Τυρνάβου κ. Αντώνης Τσικριτσής, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη ότι φέτος και του χρόνου για την απόσταξη του χύμα τσίπουρου θα ισχύσει το ίδιο καθεστώς με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό επιτεύχθηκε μετά από πολλές παρεμβάσεις του συλλόγου στα αρμόδια υπουργεία το προηγούμενο διάστημα.
Ειδική αναφορά έγινε επίσης στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή αλλά και στη Μακεδονία με τη διάθεση των ροδάκινων, τα οποία μένουν αζήτητα λόγω του ρωσικού εμπάργκο. Για τον λόγο αυτό και με σκοπό τη λύση του προβλήματος άμεσα θα πραγματοποιηθεί στην Ημαθία γενική συγκέντρωση των ροδακινοπαραγωγών της χώρας.
Ανάλογη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στη Λάρισα στις 19 Οκτωβρίου. Σκοπός των συγκεντρώσεων αυτών είναι να πιεστεί η κυβέρνηση και να κάνει πράξη τις προεκλογικές της εξαγγελίες και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί λόγω του εμπάργκο από τη Ρωσία.
Στη χθεσινή σύσκεψη προήδρευσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Στέλιος Τσικριτσής, με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Δαμασίου κ. Γιάννη Γκανά, ενώ κεντρικός εισηγητής ήταν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αργυροπουλίου - Λυγαριάς κ. Κώστας Χατζής.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass