ΠΟΙΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Πανελλαδική αγροτών στο «Κάραβελ»

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2015 8:19

 

Τα βλέμματα στραμμένα στο ξενοδοχείο «Διβάνη Κάραβελ» θα έχει σήμερα ο αγροτικός κόσμος της χώρας και φυσικά και της Θεσσαλίας, όπου το πρωί είναι προγραμματισμένη η πανελλαδική συνδιάσκεψη με στόχο τη συγκρότηση μιας Εθνικής Επιτροπής Αγώνα, η οποία θα επιχειρήσει να ανατρέψει τη σχεδιαζόμενη φορολογική αφαίμαξη των αγροτών, να καταστήσει σαφείς σε όλους τους αρµοδίους τις αντοχές του αγροτικού τοµέα σε ό,τι αφορά στα θέµατα της φορολογίας και του ασφαλιστικού και να επεξεργαστεί το περίφηµο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης του Αγροτικού Χώρου, το οποίο σήµερα αποτελεί µεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ, αν και έχει εξαγγελθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Η πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΑΣ Βόλου Νικήτα Πρίντζου φαίνεται να βρίσκει αποδοχή στις τάξεις του αγροτικού κινήματος, ενώ ο άγνωστος Χ είναι η στάση που θα κρατήσει η ΠΑΣΕΓΕΣ, την οποία οι περισσότεροι συνεταιριστές της χώρας απαιτούν να είναι συμμετοχική και όχι αρχηγική.

Στην πρόσκληση Πρίντζου «ο κάθε νομός να έχει μια ολιγομελή, αλλά αντιπροσωπευτική Επιτροπή, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στη μετέπειτα σύσταση της 15μελούς Εθνικής Επιτροπής Αγροτών» ο νομός Λάρισας την υιοθέτησε, καθώς στο σημερινό ραντεβού θα είναι παρόντες οι εξής: Χρήστος Σιδερόπουλος (πρόεδρος του Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών), Γιώργος Λαδόπουλος (πρόεδρος ΤΟΕΒ Πηνειού, Περιφ. Σύμβουλος), Αποστ. Μωραΐτης και άλλα τρία μέλη της Ομοσπονδίας Αγελαδοτρόφων Ελλάδος, Νίκος Παλάσκας και Γιάννης Κόκκορας (πρόεδρος και τεχνικός σύμβουλος αντίστοιχα της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας), Γιάννης Μπούρας (Ομοσπονδία Χοιροτρόφων Ελλάδας), Βασ. Ντούρας (πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκόμων), 2 εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων της επαρχίας Τυρνάβου (οι κ.κ. Χρ. Τασούλας, Χρ. Τσιτσιρίγκος) και άλλοι 2 της επαρχίας Αγιάς, ενώ και ο «ΘΕΣγάλα» θα στείλει εκπρόσωπό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Εθνική Επιτροπή Αγροτών θα επιδιωχθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών, οι οποίοι με τα γραφεία και το προσωπικό που διαθέτουν θα βοηθήσουν σημαντικά στο πρακτικό κομμάτι, τόσο των επαφών, όσο και των κινητοποιήσεων, αν χρειαστεί να γίνουν.

Στο μεταξύ από σήμερα το απόγευμα θα ξεκινήσουν οι επαφές της Επιτροπής με πολιτικούς αρχηγούς και ήδη για τις 6 μ.μ. κλείστηκε ραντεβού με τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγ. Μειμαράκη.

Φορολογικό

Από τις επαφές με τα πολιτικά κόμματα η Εθνική Επιτροπή Αγροτών θα επιχειρήσει να μάθει περισσότερα σχετικά με το τι προβλέπεται να γίνει με το περίφημο φορολογικό νομοσχέδιο. Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη σύσκεψη του Βόλου ο γενικός διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ Γ. Κολυβάς, ξεκαθάρισε ότι «τα µέτρα για τους αγρότες θα ψηφιστούν κατά πάσα πιθανότητα µε τη βασική συµφωνία για τα 83 δισ. ευρώ, µέχρι τις 20 Αυγούστου και θα εξειδικευτούν τον Οκτώβριο» και εκτίµησε ότι «τελικά δεν θα µπορέσουµε να τα αποφύγουµε, γι’ αυτό θα ήταν καλό να βρούµε πιθανούς τρόπους να τα αµβλύνουµε, µέσα από ισοδύναµα». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Νικήτα Πρίντζου στην «Ε», ο οποίος υποστήριξε πως «δεν πρέπει να αφήσουµε την ΠΑΣΕΓΕΣ µόνη της να βγάλει το φίδι από την τρύπα, αλλά ο καθένας µας από το µετερίζι του να συνδράµει για να κινητοποιήσουµε τον κόσµο».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass