«Η γραφειοκρατία εμπόδιο στην καστανοπαραγωγή»

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 06 Νοε 2019 15:40

Την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί να απαντήσει από το βήμα της Βουλής η βουλευτής ν. Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, σε επίκαιρη ερώτησή της σχετικά με τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, οι οποίες καθηλώνουν την καστανοπαραγωγή της ευρύτερης περιοχής του Κισσάβου σε στασιμότητα.

Συγκεκριμένα, η Λαρισαία βουλευτής ζητεί να πληροφορηθεί διά ζώσης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το πώς προτίθεται να επιλύσει το ζήτημα της υπερβολικής χρέωσης των καστανοπερίβολων, λόγω ασαφούς καθεστώτος χρήσης γης, θεσμοθετώντας μια άμεση, λειτουργική, νόμιμη και βιώσιμη λύση, προκειμένου να διευκολυνθούν οι παραγωγοί κάστανου του ν. Λάρισας.

Επιπλέον, η Ευαγγελία Λιακούλη ζητά από την ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ. την τροποποίηση του ν. 4280/2014, ο οποίος επιβάλλει ο καστανοκαλλιεργητής να είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, παρότι είναι γνωστό πως η εν λόγω καλλιέργεια παραδοσιακά στη χώρα ασκείται κυρίως συμπληρωματικά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δραστηριοποιηθούν, σε ανάλογης έκτασης με την εγκεκριμένη καλλιεργούμενη, νέοι δυνητικοί καλλιεργητές, που διαδέχονται τους παλαιότερους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
epimelitirio pyrkagies
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1