Εκκληση για ενίσχυση de minimis

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2019 22:08

Νέα παρέμβαση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Τυρνάβου, ο οποίος εκπροσωπεί 1.000 περίπου κτηνοτροφικές οικογένειες, αυτή τη φορά θέτοντας ερωτηματικά αν η έκτατη ενίσχυση (de minimis) θα δοθεί όπως δόθηκε και πέρυσι.

Η διοίκηση του συλλόγου με ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, ζητά επισήμως να δοθεί και φέτος η έκταση ενίσχυση (de minimis) όπως δόθηκε και πέρυσι.

Στην επιστολή προς τον κ. Βορίδη οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Τυρνάβου σημειώνουν: «Κύριε υπουργέ, με σεβασμό στο δύσκολο έργο που αναλάβατε και τη θέλησή σας, όπως έχετε δηλώσει, να στηριχθεί η ελληνική κτηνοτροφία, σας γνωστοποιούμε πως είναι επιτακτική ανάγκη πλέον για τους αιγοπροβατοτρόφους, να δοθεί και για το έτος 2019 έκτακτη οικονομική ενίσχυση λόγω της χαμηλής τιμής του γάλακτος. Σας υπενθυμίζουμε πως πέρυσι δόθηκε για το έτος 2018 οικονομική βοήθεια με την μέση τιμή γάλακτος για το έτος 2018 να κυμαίνεται από το 0,88 έως το 0,90 το κιλό, ενώ το 2019 κλείνουμε με μεγαλύτερη πτώση με τη μέση τιμή να κυμαίνεται από 0,75 έως 0. 82 το κιλό. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η τιμή του γάλακτος είναι κάτω από το κόστος παραγωγής. Είναι πλέον μείζονος σημασίας να φροντίσετε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να πράξετε το σωστό και το δίκαιο για τον Έλληνα κτηνοτρόφο. Ευελπιστούμε στις ενέργειές σας».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass