«Μποναμάς» από το Οινοποιείο Τυρνάβου

ΜΟΙΡΑΣΕ ΣΤΑ ΜΕΛΗ 3,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ * ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡ. ΤΣΙΤΣΙΡΙΓΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2019 22:12
Ο πρόεδρος του Α.Ο.Σ. Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος Ο πρόεδρος του Α.Ο.Σ. Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος

 «Ζεστό» χρήμα στον Δήμο Τυρνάβου περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ δόθηκε χθες από τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς.

Πρόκειται για την προκαταβολή του 70% στα 500 περίπου μέλη – παραγωγούς οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα παρέδωσαν τα σταφύλια τους στο Οινοποιείο. Είναι μια θετική εξέλιξη η οποία λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα τονώσει σημαντικά την τοπική οικονομία και όχι μόνο.

Η ύπαρξη του συνεταιρισμού στην ευρύτερη περιοχή, αφού η παρέμβασή του είναι καταλυτική, έχει ως αποτέλεσμα οι τιμές των σταφυλιών για όλους τους αμπελοκαλλιεργητές να κρατηθούν σε υψηλά επίπεδα, γι’ αυτό και τα χρήματα στα μέλη είναι σημαντικά.

Η τελική εξόφληση και αυτήν την παραγωγική περίοδο θα γίνει, όπως κάθε χρόνο, πριν το ερχόμενο Πάσχα.

Και φέτος ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου παρέλαβε σταφύλια από τους συνεταιριστές – μέλη του, περίπου 11.500 τόνους.

Με αφορμή την πληρωμή των συνεταίρων ο πρόεδρος του Α.Ο.Σ. Τυρνάβου Χρήστος Τσιτσιρίγγος σημείωσε ότι για μια ακόμη χρονιά το Οινοποιείο ανταποκρίθηκε στο ακέραιο στις υποχρεώσεις του προς τους αμπελουργούς, στηρίζοντάς τους και μάλιστα αρκετές ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δίνοντας «ζεστό» χρήμα στις οικογένειες μέλη-συνεταίρους. Επίσης ο κ. Τσιτσιρίγγος σημείωσε στην «Ε» ότι και φέτος τα σταφύλια που παρέλαβε ήταν εξαιρετικής ποιότητας, γεγονός που σημαίνει ότι οι καταναλωτές στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό θα απολαύσουν ποιοτικά κρασιά και αποστάγματα. Ευχήθηκε καλές γιορτές και πάντα οι καταναλωτές να προτιμούν τα συνεταιριστικά προϊόντα.

ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου ιδρύθηκε το 1961 από την Ε.Α.Σ. Λάρισας Τυρνάβου Αγιάς, και το 1978 πέρασε στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, που ιδρύθηκε από αγρότες αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής Τυρνάβου, με σκοπό τη διασφάλιση και αξιοποίηση της παραγωγής τους.

Η ανοδική πορεία που ακολούθησε από τότε σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς του, τον αναδεικνύει σε έναν από τους καλύτερους Συνεταιρισμούς της χώρας. Η δυναμική αμπελοκαλλιέργεια της περιοχής Τυρνάβου, βρήκε την έκφραση και τη στήριξή της, μέσα από τα προϊόντα του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού.

Παράγονται πολλών ειδών οίνοι, συμπυκνωμένα γλεύκη, αποστάγματα (τσίπουρα), ούζο και όλα από τα σταφύλια της περιοχής Τυρνάβου. Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου είναι πιστοποιημένος κατά ISO 9001/2000 καθώς και ISO 22000 και στους αμπελώνες των μελών του εφαρμόζεται σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης κατά AGRO 2.1-2.2».

Το σύνολο των αμπελιών που καλλιεργούν τα μέλη είναι 9.000 στρέμματα οινοποιήσιμων σταφυλιών.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1