«Απαράδεκτη η δήλωση Μπακογιάννη»

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2019 17:45

Με επίκεντρο θέματα που "καίνε" τους κτηνοτρόφους συνεδρίασε πριν από λίγες μέρες η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Στο τραπέζι τέθηκαν ζητήματα όπως η ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων για τυχόν ελληνοποιήσεις σε γάλα και αμνοερίφια, στη νέα ΚΑΠ να ισχύσει το «όλη η Ελλάδα μια περιφέρεια», ενώ ζητούν την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης του ’13-’14 όσων δεν είχαν πληρωθεί τότε, καθώς και να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι που επλήγησαν από τον καταρροϊκό πυρετό. Τέλος καλούν την Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή δηλώσεις της περί υπαιτιότητας των κτηνοτρόφων στις ελληνοποιήσεις να ανακαλέσει όσα είπε.

Αναλυτικά η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας:

«Ζητά την επαγρύπνηση των ελεγκτικών μηχανισμών καθώς και την εντατικοποίηση των ελέγχων, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα ελληνοποιήσεων στα αμνοέριφια.

-Σε ό,τι αφορά την νέα ΚΑΠ ζητά ρητά να ισχύσει το «όλη η Ελλάδα μια περιφέρεια» για να μην υπάρξουν αδικίες.

-Ακόμη ζητά από το υπουργείο τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης De minimis για τους κτηνοτρόφους ώστε να καλυφθεί όσο είναι δυνατό η ζημιά από τις εξευτελιστικές τιμές που είχε το γάλα την περυσινή χρονιά.

-Επίσης ζητά την έκδοση απόδειξης πληρωμής των τελών βόσκησης για να μπαίνει στα έξοδα της εκμετάλλευσης.

-Ζητά τον διαχωρισμό του ΕΛΓΑ και την απλοποίηση των δικαιολογητικών για αποζημίωση.

-Ακόμη ζητά την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης του ’13-’14 όσων δεν είχαν πληρωθεί τότε, καθώς και να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι που επλήγησαν από τον καταρροϊκό πυρετό. Και να υπάρξει άνοιγμα του προγράμματος της βιολογικής κτηνοτροφίας με σκοπό να έχουμε περισσότερους συμμετέχοντες σε αυτό.

Τέλος, ζητάμε από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να ανακαλέσει τις πρόσφατες δηλώσεις της που επιρρίπτουν την ευθύνη για την ελληνοποίηση στο αιγοπρόβειο γάλα, στους κτηνοτρόφους ενώ χαρακτηρίζονται άμοιροι ευθυνών οι μεγάλοι γαλακτοβιομήχανοι.

Μάλλον λάθος της τα έχουν μεταφέρει τα πράγματα της κ. Μπακογιάννη οι «σύμβουλοί της» και καλό θα ήταν να φροντίζει να ενημερώνεται και από κτηνοτρόφους ή φορείς αυτών πριν μιλήσει. Η δήλωσή της χαρακτηρίζεται επιεικώς απαράδεκτη. Η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας είναι στη διάθεσή της όποτε επιθυμεί η ίδια να την ενημερώσει πώς γίνονται οι ελληνοποιήσεις στο αιγοπρόβειο γάλα και ποιοι ευθύνονται πραγματικά για την κατάσταση των κτηνοτρόφων, αρκεί να είναι έτοιμη να ακούσει αλήθειες" καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass