Εσπερίδα για την αμυγδαλιά και τις μέλισσες

ΣΤΙΣ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2020 15:28

Εσπερίδα με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον διοργανώνει ο Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. Τεμπών και η Τοπική Κοινότητα Συκουρίου υπό την αιγίδα του Δήμου Τεμπών, με θέμα «Αμυγδαλιά και μέλισσα: Προστατεύουμε τις Μέλισσες, προστατεύουμε τη σοδειά μας», την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 18:30, στον όμορφο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Συκουρίου.

Σκοπός της εσπερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στην απειλή αφανισμού των μελισσών, στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις μέλισσες, στις ορθές καλλιεργητικές πρακτικές στη γεωργία και στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων με σκοπό την προστασία των μελισσών. Η επικονίαση των καλλιεργούμενων φυτών είναι ο σημαντικότερος συντελεστής της φυτικής παραγωγής, καθώς πάνω από το 35% της παγκόσμιας παραγωγής τροφής εξαρτάται από τα έντομα-επικονιαστές και κυρίως από τις μέλισσες που αποτελούν τον επικονιαστή με τη μεγαλύτερη οικονομική αξία. Επισημαίνεται ότι η παραγωγή 90 έως 130 καλλιεργειών υποστηρίζεται από τις υπηρεσίες επικονίασης, ενώ η εκτίμηση της παγκόσμιας οικονομικής αξίας που επιτυγχάνεται από την επικονίαση κυμαίνεται μεταξύ 235 και 577 δις δολαρίων σε ετήσια βάση. Οι καλλιεργητές εξαρτώνται από τις μέλισσες για τη διασφάλιση της παραγωγής τους και είναι συμφέρον τους να τις προστατεύσουν, ενημερώνοντας τους μελισσοκόμους όταν πρόκειται να ψεκάσουν. Ομιλητές της εσπερίδας είναι η κ. Κατερίνα Καρατάσου, κτηνίατρος, επόπτρια Μελισσοκομίας ΚΜ Λάρισας, με θέμα «Προς ένα επιτυχημένο μοντέλο συνύπαρξης» και ο κ. Αθανάσιος Λιακατάς, γεωπόνος MSc, ΔΑΟ ΠΕ Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με θέμα «Μέλισσες και κλιματική αλλαγή - Ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων». Με την ολοκλήρωση των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass