«Εχθρικός στους αγρότες και φιλικός προς εκκοκκιστές»

«ΕΠΙΘΕΣΗ» ΣΕ ΒΟΡΙΔΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2020 15:02

Τους αγρότες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους και συμμετείχαν στην κινητοποίηση στο 1ο Πανελλαδικό Συνέδριο για το Βαμβάκι, χαιρετίζουν με ανακοίνωσή τους οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας, ενώ κατακρίνουν το γεγονός ότι στο συνέδριο «δεν υπήρχε στη θεματολογία το υπέρογκο κόστος παραγωγής, γιατί έτσι θα αναδεικνύονταν οι κυβερνητικές ευθύνες για το πετρέλαιο, το ρεύμα, τα πανάκριβα μέσα και εφόδια».

Ασκούν έντονη κριτική στον υπουργό Βορίδη «ο οποίος στο συνέδριο ζήτησε να κάνουμε μια συζήτηση «στο πόδι». Ο κ. Βορίδης ήρθε εκεί που ήμασταν συγκεντρωμένοι μόνο και μόνο για να δείξει στις κάμερες ότι ακούει τους αγρότες, όταν 3 φορές με τρακτέρ στον δρόμο τού έχουμε ζητήσει συνάντηση και την αρνήθηκε. Στη συνέχεια ο υπουργός, αφού αποχωρήσαμε, κατέφυγε στην αγαπημένη του μέθοδο της συκοφάντησης, της λασπολογίας και στη διαστρέβλωση. Μας χαρακτήρισε για μια ακόμα φορά αγρότες του ΚΚΕ και ότι δεν συζητάει με μανιφέστα. Τον κατανοούμε ότι έχει μια ψύχωση και δεν μπορεί να ξεφύγει και να απαρνηθεί το παρελθόν του, επίσης φαίνεται καθαρά ότι συνολικά η κυβέρνηση καταφεύγει σε αυτήν τη συκοφάντηση όσων αγωνίζονται, αλλά απαιτούμε να σταματήσει η συκοφαντία και η διαστρέβλωση. Να του απαντήσουν οι βουλευτές, παράγοντες, στελέχη, υποψήφιοι και νυν δήμαρχοι της ΝΔ που μας επισκέφτηκαν πέρυσι στο μπλόκο Νίκαιας να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας. Τότε τι ήμασταν αλήθεια;».

Σχετικά με τα αιτήματα των αγροτών και τις απαντήσεις του ΥΠΑΑΤ, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων κατηγορούν τον κ. Βορίδη «που είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει τι εξήγγειλε προεκλογικά στη Λάρισα ο σημερινός Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης για το αγροτικό πετρέλαιο και αν υποσχέθηκε επιστροφή πετρελαίου, γιατί λέει το πρόγραμμα της ΝΔ δεν προβλέπει επιστροφή ΕΦΚ στο πετρέλαιο και δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για αγροτικό πετρέλαιο. Μπορεί να μας πει πώς βρήκε δημοσιονομικό χώρο 600 εκατ. για αφορολόγητο πετρέλαιο και επιστροφή ΕΦΚ για εφοπλιστές, βιομήχανους, ξενοδόχους, κλινικάρχες, αεροπορικές εταιρείες; Και γιατί τα έδωσε σε αυτούς και όχι στον πρωτογενή τομέα; Σε ποια σελίδα του προγράμματος της ΝΔ γράφει ότι θα δώσει σε αυτούς 600 εκατ.; Είπε για την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ ότι «ο λαός μάς ψήφισε και μας έδωσε αυτή την εντολή γιατί τα λέγαμε φανερά προεκλογικά αυτά». Δεν είπε όμως γιατί καμία κυβέρνηση, ούτε η σημερινή, δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ από το 2011, ενώ, σύμφωνα με τον κανονισμό που οι ίδιοι ψήφισαν, έπρεπε να συμβάλλουν με 35 εκατ. ευρώ τον χρόνο στον ΕΛΓΑ.

Καταλήγοντας οι Ομοσπονδίες «καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την αντιμετώπιση του υπουργού, την εχθρική στάση του απέναντι στους αγρότες και την αμέριστη στήριξή του σε εκκοκκιστές, εμπόρους, βιομηχανίες για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Οι αγώνες μας είναι δίκαιοι και θα συνεχιστούν αμείωτοι μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας για να μη φτωχύνουμε και άλλο και να μην αφανιστούμε και γίνουμε οι σύγχρονοι κολίγοι στα τσιφλίκια που δημιουργούνται. Συνεχίζουμε με επόμενους σταθμούς τα συλλαλητήρια μαζί με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους ενάντια στον ασφαλιστικό νόμο-τερατούργημα την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου και το αγωνιστικό συλλαλητήριο στο Κιλελέρ, τιμώντας την εξέγερση και στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς «εχθρούς και φίλους». Τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε, θα γίνει Κιλελέρ!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass