«Καρφιά» αγροτών κατά Βορίδη - Κόκκαλη

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ * ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ * ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΑΝΟΜΒΡΙΑ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2020 22:30

«Μετά την απόφαση της Ισπανίας να καθιερώσει κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα, περιμένουμε από τον κ. Βορίδη και τον κ. Κόκκαλη να μας εξηγήσουν γιατί δεν υιοθέτησαν το αίτημά μας» τόνισε χθες ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας.

Ο κ. Μαρούδας, πλαισιωμένος από μέλη της διοίκησης της ΕΟΑΣ Λάρισας αλλά και της ΕΟΑΣ Καρδίτσας παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ», όπου άσκησε έντονη κριτική στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη αλλά και στον πρώην υφυπουργό Αγρ. Ανάπτυξης και νυν βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασ. Κόκκαλη με αφορμή το θέμα των εγγυημένων τιμών και τις αρνητικές απαντήσεις που είχαν δώσει στο αίτημα της επιτροπής των αγροτικών μπλόκων, ενώ την περασμένη εβδομάδα η Ισπανία καθιέρωσε κατώτερες εγγυημένες τιμές για τους Ισπανούς αγρότες.

Ο κ. Μαρούδας υπενθύμισε πως πρόσφατα ο κ. Βορίδης (σ.σ. σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News") είχε αναφέρει ότι «οι αγρότες δεν ζητούν κατώτερες εγγυημένες τιμές, οι κομμουνιστές αγρότες το ζητούν αυτό. Οι αγρότες που ξέρουν τη δουλειά τους, ξέρουν ότι σε συνθήκες ανοιχτής αγοράς και παγκοσμιοποιημένων συνθηκών εμπορίου αγροτικών προϊόντων οι κατώτατες εγγυημένες τιμές είναι καταστροφή γι' αυτούς».

Για να τονίσει ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΛ ότι «την απάντηση στο αίτημά μας αυτό την έδωσε η Ισπανία που με απόφασή της, την περασμένη βδομάδα, προωθεί τις κατώτερες εγγυημένες τιμές καθότι το πρόβλημα των αγροτών είναι πανευρωπαϊκό. Περιμένουμε από τον κ. Βορίδη και τον κ. Κόκκαλη να μας εξηγήσουν γιατί δεν υιοθέτησαν το αίτημα της επιτροπής των μπλόκων».

«Το νεοφιλελεύθερο μανιφέστο του κ. Βορίδη και του αυτόκλητου συνηγόρου του, του κ. Κόκκαλη έσκασε στα μούτρα τους» τόνισε το μέλος του ΔΣ της ΕΟΑΣΛ Αλ. Λαχανάς προσθέτοντας ότι «οι κατώτερες εγγυημένες τιμές υπάρχουν πλέον στην Ισπανία».

Με τον κ. Λαχανά αναφερόμενο στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου να σημειώνει τα προβλήματα από την παρατεταμένη ανομβρία τον φετινό χειμώνα, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «οι καιρικές συνθήκες είναι αρνητικές φέτος όπου πέραν των σιτηρών που προσπαθούμε να σώσουμε οι εαρινές καλλιέργειες τίθενται εν αμφιβόλω λόγω και της λειψυδρίας».

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Τέλος ο κ. Μαρούδας χαρακτήρισε «φάρο στη σημερινή δράση των αγροτών την εξέγερση του Κιλελέρ» καθώς χθες συμπληρώθηκαν 110 χρόνια από την εξέγερση των κολίγων με τα αιματηρά επεισόδια της 6ης Μαρτίου 1910 να σηματοδοτούν την ιστορία του αγροτικού κινήματος.

«Θα τιμήσουμε αγωνιστικά την εξέγερση των αγροτών» πρόσθεσε ο κ. Μαρούδας ανακοινώνοντας τη διοργάνωση αγροτικού συλλαλητηρίου την Κυριακή 22 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι στο μνημείο των αγροτών στο Κιλελέρ. Με την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψουν οι εξελίξεις γύρω από τον νέο κοροναϊό.

Στη συνέντευξη όπου παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και γραμματέας της ΕΟΑΣ Καρδίτσας, Κων. Δέλλας, Σωτ. Γιαννακός και Γιάν. Τσιούτρας αντίστοιχα, με αφορμή το προσφυγικό τονίσθηκε τέλος ότι «οι λαοί είναι θύματα των ανταγωνισμών των μονοπωλίων», με τους συνδικαλιστές των αγροτών να σημειώνουν πως «μας προβληματίζουν οι εξελίξεις στα σύνορα και στα νησιά» ζητώντας τέλος οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στην Ελλάδα να μεταφερθούν στις χώρες του τελικού προορισμού τους.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass