Δεύτερη ευκαιρία ζητούν οφειλέτες - αρδευτές από τη ΔΕΗ

Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΙΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΛΥΣΗ

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2020 20:15

Αίτημα να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στους αγρότες καταβάλλοντας μεν τις «παλιές» οφειλές και εξυπηρετώντας δε τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, δηλαδή να τους δοθεί το δικαίωμα του διακανονισμού, προκαταβάλλοντας ένα ποσοστό της οφειλής και το υπόλοιπο να ρυθμιστεί σε δόσεις, καταθέτουν πολλοί βουλευτές της Θεσσαλίας στα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Τροφίμων και Περιβάλλοντος αλλά και στην ηγεσία της ΔΕΗ, αφού σε λίγες μέρες θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα αρδευτικά συστήματα και κάποιοι λόγω μπλακ άουτ δεν μπορούν.

Ως γνωστόν, η ΔΕΗ προχώρησε σε παύση εκπροσώπησης και σε οριστικές διακοπές συμβολαίων στις αγροτικές παροχές, όπου υπήρχαν χρέη που δεν ρυθμίζονται. Με το ισχύον πρόγραμμα, για την επανασύνδεση, απαιτείται εξόφληση ολόκληρης της οφειλής και υπογραφή νέου συμβολαίου προμήθειας ρεύματος, εξέλιξη ανέφικτη για τους περισσότερους, αφού στην παρούσα φάση οι παραγωγοί έχουν έξοδα για την προμήθεια εφοδίων. Επιπροσθέτως, η προσκόμιση όλων των δικαιολογητικών από την αρχή, η καταβολή εγγύησης που θα χρειαστεί για το νέο συμβόλαιο και το νέο σχέδιο ηλεκτρολόγου που απαιτείται, εκτός από την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, σημαίνει ταλαιπωρία, αλλά και συχνές μετακινήσεις και επαφές των αγροτών με υπηρεσιακούς παράγοντες, κάτι που τις ημέρες αυτές, λόγω της άτυπης καραντίνας, ούτε ενδείκνυται, ούτε επιτρέπεται. Η ανησυχία στον κάμπο, όπου υπάρχουν πολλοί οφειλέτες αυξάνεται, καθώς θεωρούν ότι η Επιτροπή που είχε συσταθεί για να συλλέξει στοιχεία σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των αγροτών και των ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ και να προτείνουν λύσεις σχετικά με τη ρύθμισή τους, λόγω των γεγονότων με τον κορονοϊό δεν πρόκειται να λύσει άμεσα το θέμα. Άλλοι παραγωγοί τέλος, επαναφέρουν και το αίτημα να αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ οι χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας, οι οποίες στις πομόνες δεν είναι χρήσιμες και αυξάνουν το αρδευτικό κόστος.

 

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass