Στήριξη αγροτών - κτηνοτρόφων για ζημιές από κορονοϊό και παγετό

ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2020 15:06

Ο Συντονισμός Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων Λάρισας σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «σαν να μην έφταναν οι εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών – κτηνοτροφικών προϊόντων, το εμπάργκο προς τη Ρωσία κατ’ εντολή της Ε.Ε., η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη φορολόγηση του τσίπουρου και της τσικουδιάς που αν εφαρμοστεί , ο φόρος σχεδόν θα δεκαπλασιαστεί , έρχεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στους αγρότες- κτηνοτρόφους ο κορονοϊός και ο πρόσφατος παγετός.

Ο ισχυρός παγετός που πρόσφατα έπληξε την αγροτική παραγωγή και ειδικότερα τις δενδρώδεις καλλιέργειες στο μεγαλύτερο τμήμα της Περιφερειακης Ενοτητας Λαρισας, είναι ένα ακόμα ισχυρό χτύπημα στο εισόδημα των αγροτών. Έρχεται να προστεθεί στα δυσβάστακτα βάρη με τα οποία έχει φορτώσει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες η πολιτική που εφάρμοσε η Ε.Ε. (μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ) και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Τα μέτρα που πρόσφατα εξήγγειλε η Κυβέρνηση βρίσκονται σε πλήρη εναρμόνιση με τα συμφέροντα των βιομηχάνων, εφοπλιστών, κλινικαρχών, μεγαλοεπιχειρηματιών και μεγαλοξενοδόχων.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαπιστώνουν πως ουσιαστικά εξαιρούνται από τα πρόσφατα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν λόγω του κορονοϊού. Η παράταση να πληρωθεί 2 μήνες αργότερα η εισφορά του ΕΦΚΑ Φεβρουαρίου καθώς και του ΟΣΔΕ αποτελούν κοροϊδία.

Ο κ. Βορίδης δεν είπε τίποτα ουσιαστικό για Αγρότες- Κτηνοτρόφους, παραγωγούς λαϊκών αγορών. Κουβέντα για τις ζημιές από παγετό, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ που εκκρεμούν από το 2019, πανάκριβο αγροτικό ρεύμα που πρόσφατα αύξησε η κυβέρνηση της Ν.Δ.».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass