«Τζάμπα» φέτος τα αμνοερίφια

Τι λένε οι κτηνοτρόφοι και οι κρεοπώλες *Μικρές οι εξαγωγές και μόνο προς Ν. Ιταλία

Δημοσίευση: 13 Απρ 2020 20:15
Με 4 ευρώ το κιλό πωλούν τα αμνοερίφια οι κτηνοτρόφοι Με 4 ευρώ το κιλό πωλούν τα αμνοερίφια οι κτηνοτρόφοι

Άλλο ένα μεγάλο οικονομικό πλήγμα δέχτηκαν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, οι οποίοι λόγω του κορονοϊού βλέπουν ενόψει του Πάσχα τα αμνοερίφια να πωλούνται στους εμπόρους σε εξευτελιστικές τιμές.

Και στη χειρότερη περίπτωση να μην πωλούνται καν, αλλά να μένουν στις κτηνοτροφικές μονάδες. Από την πλευρά τους και οι έμποροι δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση αφού δεν υπάρχουν εξαγωγές και δεν μπορούν να προωθήσουν τα σφάγια, παρά μόνο ελάχιστα στη νότια Ιταλία και όχι βορειότερα. Άρα μένει μόνο η εγχώρια αγορά. Ωστόσο όπως υποστηρίζουν κρεοπώλες της περιοχής, ειδικά στις μεγάλες πόλεις λόγω του κορονοϊού, σχεδόν όλοι θα μείνουν στα σπίτια τους και λόγω έλλειψης χώρου φέτος πολλοί δεν θα αγοράσουν ολόκληρο αρνί ή κατσίκι αλλά ένα τμήμα για τον φούρνο. Αυτό σημαίνει μείωση κατανάλωσης.

Στην επαρχία και σε μονοκατοικίες με αυλές και κήπους οι πολίτες θα ψήσουν μεν στη σούβλα αλλά χωρίς, επισκέπτες παρά μόνο οικογενειακά. Έτσι αν δεν περιμένεις συγγενείς και φίλους περιορίζεται στα απαραίτητα η οικογένεια και όχι σε άλλα εδέσματα όπως κοκορέτσι, κεμπάπ, σπληνάντερο κ.λπ.

Μιλώντας χθες στην «ΕτΔ» κτηνοτρόφοι από τη μεγαλύτερη κτηνοτροφική περιοχή της χώρας, τον Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου, σημειώνουν ότι κάθε χρόνο τα πράγματα για τον κτηνοτροφικό κόσμο γίνονται όλο και χειρότερα. Μάλιστα νέοι κτηνοτρόφοι με σύγχρονες εγκαταστάσεις, όπως ο αντιπρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου του Δήμου Τυρνάβου και π. διοικητικός σύμβουλος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ζήσης Παρλίτσης, καθώς και οι κτηνοτρόφοι Χρήστος Παρλίτσης και Γιώργος Λυγούρας σημειώνουν ότι πωλούν από το ποιμνιοστάσιο τα αμνοερίφια μόλις 4 ευρώ το κιλό όταν στο κρεοπωλείο το χοιρινό είναι στα 5 ευρώ το κιλό.

Το βέβαιο είναι πως φέτος ολόκληρο ή μισό αρνί θα είναι ποιοτικό και ελληνικό αφού όπως σταμάτησαν οι εξαγωγές, σταμάτησαν και οι εισαγωγές από γειτονικές χώρες.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass