Προβληματική η καρπόδεση στις κερασιές

ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΨΙΑ

Δημοσίευση: 17 Απρ 2020 15:24

Πρόβλημα καρπόδεσης στις κερασιές διαφαίνεται αυτές τις ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάς, γεγονός που έχει θορυβήσει τους παραγωγούς.

Όπως σημείωσε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Κρανιώτης, ειδοποιήθηκε για το θέμα ο ΕΛΓΑ, κλιμάκιο γεωπόνων του οποίου έκανε αυτοψία προχθές σε κτήματα για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την έκταση και το μέγεθος του προβλήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Κρανιώτη, φαίνεται να υπάρχει σοβαρό ζήτημα, τόσο στις πρώιμες όσο και στις όψιμες ποικιλίες, με τα μηνύματα να έρχονται αποθαρρυντικά μέχρι στιγμής από κτήματα της Αγιάς, της Ανάβρας, του Αετολόφου, της Πρινιάς, αλλά και της παραλιακής ζώνης. Πιθανολογείται πως για όλο αυτό έφταιξε ο παγετός της 17ης Μαρτίου ή οι πρόσφατες χαμηλές θερμοκρασίες.

Εκ του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγιάς ζητείται από τον ΕΛΓΑ να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αναγγελίας ζημιάς και εκτιμήσεων. Φέτος, επισημαίνουν, όπως γενικά είναι η κατάσταση με τα τόσα προβλήματα που έχει επιφέρει η πανδημία, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για τους παραγωγούς να υποστούν οποιαδήποτε μείωση τους εισοδήματός τους.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass